Titular notícies
Divendres 19 Maig 2017
FITXA DE PERFIL PROFESSIONAL
IDENTIFICACIÓ DEL LLOC DE FEINA
L'empresa Porta Cabot SL necessita quatre professionals de la Resolució i la mediació de conflictes per a un servei de prevenció, sensibilització i mediació en un municipi del Barcelonès.

NOMBRE DE VACANTS
4 (Quatre)

OBJECTIU GENERAL DEL LLOC DE FEINA
Treballar conjuntament i coordinadament amb tots els actors que operen en les zones d’oci nocturn per tal de prevenir i gestionar els conflictes que es puguin donar a la via pública, sensibilitzant als usuaris i usuàries d'aquestes zones durant la nit i la matinada.

FUNCIONS A DESENVOLUPAR
Les persones seleccionades s’incorporaran a un servei que te com a objectiu la realització de tasques de prevenció (pedagògiques, informatives, de sensibilització, ...) i de gestió de conflictes.
Això passa per dur a terme intervencions en situacions de conflicte abans de que escalin i es materialitzin amb violència.

Concretament:

- Realitzar actuacions de prevenció, sensibilització i de mediació en situacions de conflicte. 

- Ajudar a actuar coordinada i conjuntament amb tots els actors que operen en les zones d’oci nocturn per prevenir i gestionar positivament els conflictes de baixa intensitat. 

- Col·laborar amb el personal dels locals d’oci nocturn a gestionar els desencontres, discussions i tensions amb els usuaris i donar-los suport per gestionar els conflictes que es puguin produir. 

- Cooperar amb la policia local a gestionar les situacions conflictives que generades en els locals d’oci nocturn puguin traspassar a l’espai públic o que es puguin ocasionar en aquest espai.

RESPONSABILITATS
Gestió de conflictes socials en l'espai públic, per a la prevenció de les conseqüències negatives, i  control i seguiment d’incidents i conflictes relacionats amb la convivència en zones d’oci nocturn.
 
FORMACIÓ REQUERIDA
Formació Especialitzada en mediació nocturna o Postgrau/Master Universitàri en la Mediació, Gestió i Resolució de Conflictes socials, públics i comunitaris.
Preferible tenir permís de conduir A o B

EXPERIÈNCIA PRÈVIA
Es valora de forma rellevant l'experiència en gestió i resolució de conflictes a l’espai públic, especialment relacionada amb l’area d'especialització, i amb persones joves.
Es valora experiència en la conducció i dinamització de grups.
Es valora experiència en l'àmbit de la intervenció social, ja sigui a través d'administracions o organitzacions del tercer sector.

APTITUDS
Habilitats comunicatives, negociadores i mediadores,  gestió emocional, gestió de situacions de crisi, Empatia, Assertivitat, Iniciativa, Autocontrol, Orientació al client, pensament analític.

S’OFEREIX
Contracte laboral: del 16 de juny al 9 de setembre 
Horari: de 23.00 hores de la nit a 03.00 hores de la matinada, de divendres nit a diumenge matinada (8 hores setmanals)
 
REMUNERACIÓ
500 € bruts/mes

Si esteu interessades o interessats adreceu un correu electronic a info@resoluciodeconflictes.org adjuntant el vostre curriculum vitae de com a màxim 2 pàgines abans del 2 de juny de 2017

Dilluns 8 Maig 2017

L'Institut de Ciències Polítiques i Socials presenta estudis i projectes elaborats per estudiants de Conflictologia i de Resolució de conflictes.

Curs Civisme ICPSAquest mes de maig, l'ICPS conjuntament amb l'Observatori del Civisme i la Convivència de Catalunya i dirigit pel Dr, Joan Lluís Pérez Francesch, organitza la 2a edició del curs de "Civisme i convivència en l'àmbit local".  

En aquest curs, entre d'altres temes, es presenta un estudi i un projecte desenvolupats per estudiants del Postgrau de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària i del Màster de Conflictologia de la UOC.

Respecte l'estudi es parla del conflicte entre vianants, ciclistes i automòbils a la ciutat de Girona i propostes de gestió a càrrec del Sr. Xavier Pastor (director), Sr. Chema Montorio, Sra. Cristina Ramon i Sra. Anna Satorra.

Sobre el projecte es presenta el servei pilot de mediació nocturna efectuat l'estiu passat al municipi de Platja d'Aro a càrrec del Sr. Xavier Pastor, professor de conflictologia de la UOC, i Milena Sust, exestudiant del Master de Conflictologia de la UOC i experta en gestión de conflictes.

Programa

Dilluns 8 Maig 2017

El Club Bàsquet Igualada incorpora la mediació esportiva per desenvolupar punts claus del recent elaborat Codi Ètic.

Signatura al CB Igualada

El passat 17 de març de 2017, el Club de Bàsquet Igualada i la Fundació Universitat de Girona van signar un conveni per incorporar un estudiant de pràctiques del Postgrau de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària per aplicar el projecte de mediació esportiva a través del desenvolupament de punts claus del Codi Ètic del club.

L'estudiant ajudarà a entrenadors i pares i mares de jugadors i jugadores a millorar la comunicació dels uns amb els altres i d'implicar aquests últims en el projecte del club, fet que comportarà la difusió i el coneixement del codi ètic a través de diferents accions.

Aquesta nova aplicació de la mediació esportiva és una variant més dels projectes pilot que des de l'any 2014 s'estan implementant en diferents clubs dels país- Girona FC, Unió Esportiva Sant Andreu, Futbol Sala Castelldefels, Handbol Banyoles, Club Natació Sant Andreu- de diverses modalitats: futbol, futbol sala, handbol, waterpolo a través del treball de professionals i estudiants del Postgrau de Resolució de Conflictes de la Universitat de Girona i del Master de conflictologia de la UOC.

Divendres 28 Abril 2017

En la mediació nocturna, que és molt exigent, es requereixen els millors professionals de la mediació i la gestió de conflictes.

El passat 18 d'abril, en el programa "Som, fem i viatgem" que condueix Gabriela Rodríguez a Ràdio Arrels a Catalunya Nord, es va realitzar una entrevista a Xavier Pastor en relació al curs d'especialització en mediació nocturna o gestió de conflictes en zones d'Oci nocturn que aquestes setmanes organitza la Fundació Universitat de Girona sota la direcció de l'Eduard Carrera.

En l'entrevista s'explica com va néixer aquesta iniciativa, en concret a partir del projecte de mediació nocturna al municipi de Platja d'Aro, el per què i el com d'aquest tipus d'intervencions mediadores, la formació, els coneixements i habilitats que han de tenir els professionals que intervenen.

Clickant a l'imatge podeu escolatr integrament l'entrevista, des del minut 13.45 fins al 24.15.

Ràdio Arrels

 

Dilluns 10 Abril 2017

"Los padres y las madres de los jugadores y jugadoras quieren colaborar; los clubs son responsables de la grada; y los entrenadores saben lo que saben." Xavier Pastor, especialista en gestió de conflictes

El pasado 31 de marzo y 1 de abril se celebraron las XIII Jornadas de Educación Emocional. Esta vez estaban dedicadas a la emociones en la actividad física y deportiva. 

Desde la Conflictología y la Resolución de conflictos tuvimos la oportunidad de participar en la mesa redonda con el título "Emociones y violencia en las gradas" del sábado 1 de abril por la tarde, a las 18 horas, mediante la representación de Xavier Pastor (en el centro de la foto), director del posgrado de Resolución de Conflictos Públicos y Mediación Comunitària de la Universitat de Girona y profesor del programa de conflictología de la UOC, junto con el Sr. Valentí Junyent (a la derecha de la imagen), vicepresident de l’Associació Catalana de Gestors Esportius Professionals y la Dra. Susanna Soler (a ala izquierda), profesora del Departament d’Educació Física de l’INEFC.

Ponentes de la mesaEn la intervención de Xavier Pastor se comentaron las grandes posibilidades y necesidades actuales que hay para la gestión de éstos y otros tipos de conflictos deportivos, en concreto en los clubes y en los equipos, entre los entrenadores y los padres y madres de jugadores y jugadoras, y en dónde la acción educativa debe ir a la par que la competitiva.

Mediante su intervención pudimos conocer los proyectos de mediación deportiva que desde el 2013 viene aplicando a clubs de futbol, futbol sala, balonmano, waterpolo y baloncesto, y su evolución dentro de ellos. Estos proyectos se muestran muy útiles para gestionar las causas que provocan los conflictos y la violencia en el deporte base. Estos proyectos se impulsan desde el posgrado de Resolución de Conflictos de la UdG y el Master de Gestión y Solución de Conflictos (antes Master de conflictología) de la UOC, y sus estudiantes participan en ellos mediante su período de prácticas.

Pueden acceder a su intervención, clickando sobre leer más


 

Feed RSS de notícies

Organitza  


Col·labora:    
Generalitat de Catalunya Associació Catalana de Municipis
Ajuntament de Girona Ajuntament de Figueres Ajuntament de Torroella de Montgri
Ajuntament de Ripoll iwith.org internet per ONGs  Responsabilitat Global
Federació Catalana de Voluntariat Social  Consorci Acció Social de la Garrotxa Teaming