Titular notícies

Dilluns 8 Agost 2011
Gerard Esteban, Postgrau de Resolució de Conflictes Públics UdG
En Gerard Esteban, alumne de la 6a edició del Diploma de Postgrau de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària de la Universitat de Girona (Fundació UdG), comenta aquells aspectes més destacats i que fan recomanable aquesta formació, especialment per la combinació de l'aprenentatge online amb les sessions presencials i la proximitat de l'equip de direcció.




 

Dijous 4 Agost 2011
La idea d'un passat on els éssers humans col·laboraven i convivien pacificament és un somni. Durant molt de temps, s'ha cregut que eren les institucions modernes les que corrompien a les persones i les tornaven violentes.

En aquest capítol del programa Redes, el profesor de psicología de la Universitat de Harvard Steven Pinker explica que les societats dels nostres avantpassats varen ser molt més cruels i violentes que les actuals.

Veure l'entrevista

Dijous 12 Maig 2011
Conxita VilaDisseny de projectes de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària.

Conxita Vila,
especialista en projectes comunitaris i treball en xarxa i docent del postgrau, ens explica la necessitat de dissenyar projectes per donar resposta als conflictes.






Dijous 12 Maig 2011

Divendres 22 Abril 2011
Vídeo del programa 30 minuts de Televisió de Catalunya en el que es tracten de forma comparativa els models d'educació de Finlàndia i a escoles públiques de Manhattan (Nova York) i comentats per responsables, professionals i experts del món educatiu de Catalunya.
 
El debat sobre l'educació a Catalunya és més viu que mai. Com millorar? Que estem fent malament? Ens hem de remetre com a punt de partida a l'estudi internacional de referència sobre l'educació, l'informe Pisa. En l'últim informe, Catalunya sintonitza amb la mitjana dels països de l'OCDE, però no en matèria d'abandonament i fracàs escolar, que estem molt per sota. Finlàndia, amb notes màximes sobre l'informe PISA, ha esdevingut un punt de referència educatiu a nivell mundial. Hi podem aprendre? Alguns agents i professionals de la comunitat educativa afirmen que l'educació a Catalunya està massa subjecte a les casualitats.

Avui l'educació catalana genera un 30% d'abandonament i fracàs escolar? Quin pes tenen els conflictes entre alumnes i professors, entre escola i família, en el propi alumne que no se'n surt, en aquest percentatge? Pot la gestió dels conflictes millorar el rendiment d'alumnes i escoles?

Un millor enfocament, gestió, planificació i prevenció dels problemes i conflictes de diferent índole que es donen a les aules i els centres escolars pot reduir aquest percentatge elevat d'abandonament i fracàs escolar?

Cal una formació més aprofundida i un lideratge preparat sobre la gestió i resolució positiva de problemes i conflictes a i de totes aquestes persones encarregades de l'educació dels nostres joves?


El curs de Resolució Positiva de Conflictes en l'àmbit de l'educació i l'ensenyament, de caràcter semipresencial de la Universitat de Girona (Fundació UdG) i que s'inicia el proper més de maig,  pretén donar resposta a aquests conflictes a través d'un model .
 



Feed RSS de notícies

Amb el suport  
 
Col·labora:    

 
Ajuntament de Girona






 CNSA


 


 Consorci Acció Social de la Garrotxa