Titular notícies

Dilluns 28 Agost 2017
Este mes de agosto, la periodista Gemma Tramullas de la sección de "Gente Corriente" de El Periódico entrevistó a Roger Salmerón, coordinador del servicio de mediación nocturna o gestión de conflictos en las zonas de ocio nocturno de Playa de Aro (Gerona)

Clickando sobre la imagen, podéis acceder a la entrevista completa

Entrevista a Roger Salmerón, Mediació Nocturna

Dimarts 1 Agost 2017
Cada cop hi ha més municipis que a l'estiu apliquen la mediació nocturna i mitjans de comunicació interessats en cobrir la notícia.

Aquests mesos d'estiu, amb la posada en marxa del serveis de mediació nocturna de Platja d'Aro, Calella i Badalona, la gestió de conflictes en zones d'oci nocturn ha estat present en els mitjans de comunicació.Mediació nocturna-foto Sara Muñoz

El primer dels serveis que va rebre cobertura mediàtica de premsa i ràdio va ser el del municipi de Castell-Platja d'Aro- S'Agaró (Girona), va ser durant el mes de juny.

A continuació, cap al final de juny, el servei de Calella (Barcelona) va ser notícia en el mitjans de comunicació.

Finalment, la cobertura televisiva ha estat per al servei de Badalona, primer amb el reportatge de TV Badalona i després amb el de Televisió Española (TVE). També aquest servei ha estat objecte d'articles a la presmsa, en concret al Punt Diari per mitjà de la redactora Sara Muñoz.

També durant aquestes setmanes de notícies, hem elaborat un parell d'articles per a blogs, en concret per al de l'Asociación Madrileña de Mediadores en Kiosko Mediación (Madrid) que presideix l'Ana Inchauspe i per "A Mediar-el Blog de Tomás Prieto" (Granada).

En concret, el nombre i tipologia de mitjans que han cobert la mediació nocturna han estat:

 
Taula cobertura mediàtica de la Mediació Nocturna
Televisió Ràdio Premsa Blogs-webs
2 5 4 3





A continuació teniu la relació de mitjans que han fet notícia d'aquest serveis i els enllaços per poder llegir, veure o escoltar les intervencions i reportatges:

Article de la UOC "Els mediadors nocturns fan compatible la festa amb el descans dels veïns" (29/06/17)
COPE, la noche de COPE (05/07/17)
Ràdio Calella (05/07/17)
RAC1-Via Lliure (08/07/17)-Entrevista a l'alcalde de Platja d'Aro amb la intervenció del coordinador del servei de mediació nocturna-Minut 06.00
Girona notícies (Platja d'Aro) (11/07/17)
Punt diari (Maresme) (12/07/17)
Radio 4-Programa "Amics i coneguts" 2a hora minut 38
Diari de Girona (12707/17)
Punt Diari (Barcelonès) (24/07/17)
Televisió de Badalona (24/07/17)-Informatiu- Minut 2.10
Cadena ser (Girona) (26/07/17)
Televisió Española (TVE Catalunya)
Article "Mediación Nocturna" (Kiosko Mediación)
Artículo "Rediseñando la Mediación Nocturna" (A Mediar)

 

Dilluns 8 Maig 2017

El Club Bàsquet Igualada incorpora la mediació esportiva per desenvolupar punts claus del recent elaborat Codi Ètic.

Signatura al CB Igualada

El passat 17 de març de 2017, el Club de Bàsquet Igualada i la Fundació Universitat de Girona van signar un conveni per incorporar un estudiant de pràctiques del Postgrau de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària per aplicar el projecte de mediació esportiva a través del desenvolupament de punts claus del Codi Ètic del club.

L'estudiant ajudarà a entrenadors i pares i mares de jugadors i jugadores a millorar la comunicació dels uns amb els altres i d'implicar aquests últims en el projecte del club, fet que comportarà la difusió i el coneixement del codi ètic a través de diferents accions.

Aquesta nova aplicació de la mediació esportiva és una variant més dels projectes pilot que des de l'any 2014 s'estan implementant en diferents clubs dels país- Girona FC, Unió Esportiva Sant Andreu, Futbol Sala Castelldefels, Handbol Banyoles, Club Natació Sant Andreu- de diverses modalitats: futbol, futbol sala, handbol, waterpolo a través del treball de professionals i estudiants del Postgrau de Resolució de Conflictes de la Universitat de Girona i del Master de conflictologia de la UOC.

Divendres 28 Abril 2017

En la mediació nocturna, que és molt exigent, es requereixen els millors professionals de la mediació i la gestió de conflictes.

El passat 18 d'abril, en el programa "Som, fem i viatgem" que condueix Gabriela Rodríguez a Ràdio Arrels a Catalunya Nord, es va realitzar una entrevista a Xavier Pastor en relació al curs d'especialització en mediació nocturna o gestió de conflictes en zones d'Oci nocturn que aquestes setmanes organitza la Fundació Universitat de Girona sota la direcció de l'Eduard Carrera.

En l'entrevista s'explica com va néixer aquesta iniciativa, en concret a partir del projecte de mediació nocturna al municipi de Platja d'Aro, el per què i el com d'aquest tipus d'intervencions mediadores, la formació, els coneixements i habilitats que han de tenir els professionals que intervenen.

Clickant a l'imatge podeu escolatr integrament l'entrevista, des del minut 13.45 fins al 24.15.

Ràdio Arrels

 

Diumenge 1 Juny 2014
Els mitjans de comunicació, premsa, ràdio i televisió, s'han fet ressó de la posada en marxa del projecte pilot de Mediació Esportiva de la UOC i la Universitat de Girona amb la Unió Esportiva Sant Andreu i el Girona FC.

El projecte en qüestió té com a objectiu millorar la comunicació i les relacions entre el cos tècnic i les famílies dels jugadors de futbol base del club. Aquest projecte es desenvoluparà a partir de l'equip acadèmic dels masters i postgraus dels estudis de Resolució de Conflictes d'aquestes dues universitats i de les pràctiques dels alumnes d'aquest estudis que donaran suport al cos tècnic i als entrenadors de l’entitat barcelonina amb l’objectiu de pal·liar les desavinences i desacords que sorgeixen sovint amb els pares i mares dels esportistes.


Mediacio esportiva notícies de BTV































Entrevista Xavier Pastor Catalunya Ràdio























Mediació Esportiva a La Vanguardia
















Mediació Esportiva al Mundo Deportivo

















































 

Feed RSS de notícies

Amb el suport  
 
Col·labora:    

 
Ajuntament de Girona






 CNSA


 


 Consorci Acció Social de la Garrotxa