Núm.
31

Gaudir de l'estiu, planificant la tardor

L'estiu està sent climatològicament òptim per llegir, descansar i planificar la tardor. Els primers mesos del 2011 han estat molt actius professionalment i es preveu que d'ara endavant encara ho siguin més.  I és que la crisi ho està fent trontollar tot. Els canvis de govern són un símptoma. Creix la necessitat de reformular la gestió dels conflictes. L'elevat cost social i econòmic dels efectes negatius dels conflictes exigeix actuacions basades en la formació i l'aplicació de formules positives. Ara és un bon moment per aprendre i fer-ho.


7 anys de Postgrau consecutius!! Vols millorar professional i personalment?

El 7 és un número màgic, místic i està culturalment relacionat amb coses positives. El 14 d'octubre de 2011 s'inicia la 7a edició (4a semipresencial) del Diploma de Postgrau de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària amb el següent programa  desenvolupat per més 20 professionals en actiu com a docents:

Mòdul 1. Fonaments en Conflictologia.
Mòdul 2. Comunicació amb èxit.
Mòdul 3. Procediments en la gestió de conflictes. Negociació, Mediació, ..
Mòdul 4. La gestió del Conflicte Públic.
Mòdul 5. La gestió del conflicte i les organitzacions del Tercer Sector.
Mòdul 6. La gestió del conflicte en els Mitjans de Comunicació.
Mòdul 7. L’Empresa i el conflicte en el context social.
Mòdul 8. Àmbits i sectors transversals de Mediació Comunitària.
Mòdul 9. Disseny i desenvolupament de Projectes de GAC.
Mòdul 10. Pràctiques o projecte
5 SESSIONS PRESENCIALS de cap setmana, divendres tarda i dissabte tot el dia amb aplicació de conceptes, aprenentatge d'eines i habilitats i seguiment de treballs.

Més informació

"És la primera vegada que faig un postgrau semipresencial i l'experiència ha estat molt positiva"

En Gerard Esteban, alumne de la 6a edició del Diploma de Postgrau de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària de la Universitat de Girona (Fundació UdG), comenta aquells aspectes més destacats i que fan recomanable aquesta formació, especialment per la combinació de l'aprenentatge online amb les sessions presencials i la proximitat de l'equip de direcció.

 



 

"Culpables"

Davant d'un conflicte, sovint les persones busquen culpables, quan el que realment haurien de fer és analitzar les causes que l'han generat per trobar-hi una solució. D'entre els principis bàsics de la resolució de conflictes, deixar d'assimilar la persona amb el conflicte n'és un de primordial. Aquest és un dels primers criteris que s'ensenya, que de seguida s'aprèn i es posa en pràctica, obtenint magnífics resultats.  I perquè la gent no ho fa?


Llegir l'article sencer




Llibres

Transformació de conflictes: petit manual d'ús.
John Paul Lederach.

El llibre ofereix una aproximació al conflicte que sigui esperançadora ja que el conflicte assetja de manera permanent la convivència humana. Fa referència tant a conflictes entre persones, com entre grups dins les comunitats i entre estats.
La pràctica de la transformació de conflictes no solament es pregunta com acabar amb una situació no desitjada, també com construir quelcom que desitgem; no solament es planteja com afrontar les crisis immediates, també com abordar les situacions a llarg termini. La pràctica de la transformació de conflictes requereix solucions i canvi social.

El Principito se pone la corbata
Borja Vilaseca

Este libro es una fábula aparentemente inocente, cuya intencionalidad es cuestionar la falta de valores imperante e nuestra sociedad, proponiendo el autoconocimiento y el desarrollo personal como caminos para superar la crisis existencial individual y colectiva. Inspirada en El Principito, de Antoine de Saint-Exupéry, este relato pone de manifiesto el profundo cambio que pueden experimentar los seres humanos y, por ende, las organizaciones de las que forman parte, cuando toman consciencia de su verdadero potencial, poniéndolo al servicio de una función necesaria, creativa, sostenible y con sentido.
 

"Les societats del passat eren més cruels i violentes que les actuals"

La idea d'un passat on els éssers humans col·laboraven i convivien pacificament és un somni. Durant molt de temps, s'ha cregut que eren les institucions modernes les que corrompien a les persones i les tornaven violentes.

En aquest capítol del programa Redes, el profesor de psicología de la Universitat de Harvard Steven Pinker explica que les societats dels nostres avantpassats varen ser molt més cruels i violentes que les actuals.

Veure l'entrevista

 

Organitza  



Col·labora:    

iwith.org internet per ONGs  Responsabilitat Global