Conflictes, Comunicació, Mediació i Música: 2a sessió presencial del Postgrau Resolució de Conflictes UdG
El passat 9 i 10 de gener es va dur a terme la 2a sessió presencial- divendres tarda i dissabte tot el dia- del Postgrau en Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària de la UdG.
El programa d'aquesta sessió correspon als continguts tractats en el 3 primers mòduls: fonament de conflictologia, comunicació amb èxit i procediments de resolució de conflictes: negociació, mediació, facilitació, diàlegs apreciatius, música i joc.
Les sessions es van dur a terme a les instal·lacions de la Fundació UdG i al Conservatori de Música de la Diputació de Girona.
Concretament, el divendres 9 de gener a les 16 hores es va fer una sessió on s’exposaven les pràctiques i projectes que desenvoluparien els alumnes en l’edició d’enguany, a continuació el mediàtic comunicòleg, Lluís Pastor va explicar aquells aspectes importants relacionats a la comunicació verbal i no verbal, i finalment la Mònica Buscarons va desenvolupar treballs de comunicació en conflicte pràctics.
El dissabte 10 de febrer al matí, un de les professores del mòdul de mediació, la Belén de la Cámara va analitzar conjuntament amb els alumnes el rol del mediador i dues hores més tard en Francesc Reina va presentar i treballar casos de mediació. A la tarda a les instal·lacions del Conservatori de Música de la Diputació de Girona, el reconegut pianista i exdirector d'aquesta institució, Carles Lama va parlar de com es pot utilitzar la música per treballar les emocions i sobretot en situacions de conflicte.
Les sessions presencials representen una bona oportunitat per posar en pràctica els coneixements obtinguts fins aquell moment, treballar les competències, però també de poder compartir tots plegats en un temps i un espai, en el sopar de divendres a la nit i el dinar de dissabte al migdia, i dubtes i experiències entre els alumnes, els professors i l'equip directiu del postgrau.
A continuació podeu veure algunes fotos d'aquesta sessió presencial: