Titular notícies

El postgrau de Girona a Madrid



Els i les alumnes i l'equip de direcció de la 18a edició del postgrau de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària visiten Madrid.

Aquests dies de principis del mes de maig, en concret els passats 5, 6 i 7 de maig, els estudiants i equip direcció del Postgrau de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària de la Fundació Universitat de Girona han estat a Madrid visitant experiències, serveis i projectes de mediació i gestió de conflictes comunitaris i interculturals.

Aquest visita correspon a la 5a de les 7 sessions presencials del postgrau. Aquestes sessions presencials tenen un caràcter pràctic i aplicat. L’objectiu és conèixer i entrar en contacte amb la pràctica de la resolució de conflictes públics i/o de la mediació comunitària per mitja dels professors experts i de les visites a serveis actuals.


El programa d’aquesta sessió presencial es va iniciar amb la visita al distrito 21 de Madrid, de Villaverde, per conèixer de primera mà la intervenció que es fa des del Servei de Prevenció i Mediació (SPM) de conflictes de Villaverde. Els mediadores i mediadores d’aquest servei van ser els encarregats de la presentació. Durant aquesta presentació, dues veïnes d’aquest districte ens van explicar de primera mà el recurs que ha suposat per elles el fet de disposar d’un servei de mediació d’aquestes característiques i els conflictes en els que han participat i han intervingut.

A continuació, Carlos Giménez, doctor i professor en Antropologia Social de la Universidad Autónoma de Madrid i assessor del servei de prevenció i mediació de Villaverde, ens va introduir en una fascinant sessió a la mediació intercultural i els principis bàsics per a la intervenció en conflictes en el que ets factors i trets culturals són peça clau de la gestió i la resolució del conflicte.


 
A la tarda, vam visitar in situ les instal·lacions del Servei de Prevenció i Mediació de Conflictes en el barri de Butarque. En aquestes instal·lacions, Ana Criado, mediadora i presidenta de l’Asociación Madrileña de Mediadores (AMM),  ens va explicar alguns dels conflictes de caràcter familiar en el context comunitari en els que ha hagut d’intervenir.

El dia següent, vam poder seguir d’aprop per mitjà de la Daniela Montes i l’Ana Camargo de la Asociación La Rueca els projectes i intervencions d’aquesta associació a nivell de mediació comunitària en el districte de Villaverde i en concret en la “mesa comunitaria de #rosales, #villaverdebajo #espino #oroquieta. Molt interessant va ser la presentació de la guia de mediació comunitària que elles han confeccionat i que apliquen en les seves intervencions.

Volem agrair els companys i companyes del servei de #prevencion #mediacion de #villaverde i de l’Asociación de la Rueca, l’acolliment dels estudiants i de l’equip de direcció del postgrau de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària de la Universitat de Girona (Fundació UdG) durant la visita al districte de Villaverde i el programa de visites i sessions que ens van preparar.

Sessions com aquesta també tenen com a finalitat compartir totes i tots plegats viatge i moments distesos i apropar-nos i coneixe’ns una mica més les unes amb els altres i generar vincles que després professionalment ens poden ajudar.

09/05/2022
Xavier Pastor
Últimes Notícies

Amb el suport  
 
Col·labora:    

 
Ajuntament de Girona






 CNSA


 


 Consorci Acció Social de la Garrotxa