Titular notícies

Parlant la gent s'enfada: música, joc i cinema per a gestionar conflictes



Quantes vegades em sentit la frase: "parlant la gent s'entén". I nosaltres ens preguntem, "I com s'enfaden?"

El conflicte requereix, si es vol gestionar, la recuperació de la relació i la comunicació entre les persones o grups. Per sort, els humans i les nostres societats disposem de diferents i distints recursos per fer-ho, més enllà de la paraula.

La música, el joc i el cinema es mostren com a eines vàlides per a gestionar conflictes, per a ser utilitzades en diferents moments i fases del conflicte. Per exemple, la música es mostra útil especialment en les fases on les emocions són intenses o ens poden ajudar a recuperar sentiments positius. El joc es un bon espai de simulació per poder valorar els comportaments d'uns i altres i un temps de passar-ho bé plegats. El cinema ens mostra que fan els altres en situacions semblants a les nostres i reviure moments difícils.

Als postgraus de Resolució de conflictes de la UdG, treballem aquest recursos de manera que els nostres estudiants tinguin més eines per gestionar conflictes reals. Natxo Tarrés, Oriol Ripoll i Carles Lama són els professors del Mòdul 2 encarregats de fer-ho.
Natxo Tarrés, Oriol Ripoll i Carles Lama

 

Últimes Notícies

Amb el suport  
 
Col·labora:    

 
Ajuntament de Girona






 CNSA


 


 Consorci Acció Social de la Garrotxa