Titular notícies

Dimecres 14 Novembre 2012
Xavier Pastor






Article publicat al Diari de Girona el 14 de novembre de 2012

Maverick ViñalesMaverick Viñales és un pilot català -de Figueres-, nascut en una família humil treballadora- tal com s'explica en la seva web-, jove- de només 17 anys-, valent, ràpid, atrevit i amb molt talent, que aspira a tot en el motociclisme.

L'any 2011 es va estrenar en la categoria petita del Mundial de motociclisme -125 cc- amb16 anys, convertint-se gràcies a la seva victòria a Le Mans en el tercer pilot més jove a guanyar un Gran Premi de la història del Mundial. Aquell any, va quedar tercer en el campionat de pilots.

Enguany ha tornat a ser notícia, malgrat que no ha estat per guanyar una cursa o el desitjat campionat de la categoria petita, sinó per un conflicte que ha estat a punt d'arruïnar el seu futur professional.

Quan encara faltaven tres curses per acabar el campionat, Maverick va abandonar el seu equip. En declaracions a la premsa, expressava quins eren els motius, que es poden resumir en dos: 1) amb aquest equip no guanyarà mai el mundial i, 2) no el deixen marxar a un altre. A més afirma que s'havia sentit enganyat, ja que el seu representant, que a la vegada és el cap de l'equip, no el va informar en el moment de la renovació que disposava d'ofertes d'altres equips. Maverick va signar per l'equip actual, el del seu representant, per dos anys més.

La situació de Maverick és de manual: un cop conegudes les ofertes per part del pilot i amb poques possibilitats en les últimes curses de guanyar el mundial del 2012 amb el seu equip, ha esclatat el conflicte. Tanmateix, imagino que ningú esperava la reacció del pilot.

Llegir l'article sencer

Dijous 1 Novembre 2012
Reportatge publicat el 7 de setembre a La Vanguardia, edició Girona.

Formar-se per 1 euro_Liders Mediadors_La Vanguardia






















































Diumenge 16 Setembre 2012
Article d'opinió d'Àngel Castiñeira i Josep Maria Lozano de l'1 de setembre de 2012 a La Vanguardia

Liders..I seguidors?











































Dimecres 29 Agost 2012
"Quina relació hi ha entre els fenòmens que es van donar en aquestes quatre ciutats separades en el temps i l'espai?"

Xavier Pastor i Eduard CarreraXAVIER PASTOR I EDUARD CARRERA
Article Publicat al Diari de Girona el 18 d'agost de 2012



Fa més o menys un any, a Londres, la mort d'un jove a trets per la policia va provocar uns greus disturbis, inicialment a Tottenham i després en altres punts de la ciutat. No era el primer cop, però feia molt de temps que no tenien aquesta intensitat. Els darrers, el 1995, a Brixton, es van donar també per la mort d'un jove custodiat per la policia després d'un robatori.

Londres, Salt, París i LAAquest no és un fenomen aïllat, ni tampoc característic de Londres o del Regne Unit, ja que s'ha donat en altres ciutats de diferents països en diferents moments, però que s'ha intensificat en els darrers anys.

A Salt, el gener de 2011, un jove cau d'un quart pis i mor a l'hospital després del robatori d'un ciclomotor i com a resultat de la persecució de la policia. Al carrer creix la indignació popular que es materialitza amb l'incendi de cotxes, contenidors, mobiliari urbà i en un conflicte de convivència entre habitants de diferents nacionalitats.

L'octubre de 2005 a Clichy-sous-bois, una banlieue-municipi de la perifèria- de París, un jove perseguit per la policia moria electrocutat i encenia l'espurna de la violència als carrers de la capital i a d'altres ciutats de França amb un balanç final de més de nou mil cotxes cremats i de desenes d'equipaments públics i d'establiments privats saquejats.

A la primavera de 1992 a Los Ángeles, als Estats Units, un jurat compost per blancs van absoldre els quatre agents de policia que varen agredir brutalment un jove negre mentre eren gravats per una càmera. La sentència va fer esclatar la indignació popular provocant nits d'enfrontaments i desperfectes a la ciutat.

Però què tenen en comú tots aquests conflictes? Quina relació hi ha entre els fenòmens que es van donar en aquestes quatre ciutats separades en el temps i l'espai? Quins van ser els factors que van predisposar a l'aparició de la violència i la destrucció? Es poden repetir?

Acabar de llegir...

Dilluns 30 Juliol 2012
El divendres 28 de juliol es va fer la presentació del projecte de Teaming "Líders Mediadors i Mediadores" a Ripoll.

Liders mediadors a RipollA les sis de la tarda, de la mà de la regidora en Seguretat i Convivència de l'Ajuntament de Ripoll, Maria Dolors Vilalta, amb la participació del Xavier Pastor i Eduard Carrera, director i coordinador, respectivament, del Postgrau de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària de la Universitat de Girona, es va presentar el projecte de Teaming "Líders Mediadors i Mediadores" i la 8a edició del postgrau.

Teaming és una iniciativa solidària que va néixer l'any 1998 i on distintes persones formen part d’equips, teamers, que per mitjà de les seves microdonacions d'1 euro mensual ajuden al desenvolupament i realització d’una causa social.

"Líders mediadors i mediadores " és un projecte que té com a finalitat facilitar l'accés a la formació en Prevenció, Gestió i Resolució de Conflictes Públics i Comunitaris que ofereix la Universitat de Girona, a partir del programa de postgrau i cursos, a persones amb menys recursos i oportunitats, proactives socialment, amb actituds positives i dialogants per tal que desenvolupin l’activitat mediadora i pacificadora en les seves comunitats amb èxit.

L’accés a aquest formació es facilita a través d’un programa de Teaming –microdonacions online-, a aquestes persones perquè apliquin els coneixements obtinguts i transformin les situacions de conflicte que viuen les seves comunitats en oportunitats pel canvi col·lectiu, de millora personal i d’integració i benestar social.

Els candidats del teaming que reuneixin suficients recursos per accedir al postgrau o bé a algun dels mòduls que s'oferiran en obert com a cursos es comprometen a fer un projecte o unes pràctiques que benefici a la seva comunitat i als seus conciutadans.

El Postgrau en Resolució de Conflictes Públics i en Mediació Comunitària (Semipresencial) de la Universitat de Girona és el primer i encara únic postgrau dedicat exclusivament al tractament de la conflictivitat públic.

Fins avui s’han efectuat 7 edicions consecutiva i ininterrompudament.

Compta amb la col·laboracions de distintes institucions públiques, organitzacions privades i entitats del tercer sector.

Més informació sobre el projecte i els candidats

Feed RSS de notícies

Amb el suport  
 
Col·labora:    

 
Ajuntament de Girona






 CNSA


 


 Consorci Acció Social de la Garrotxa