Titular notícies

Dijous 25 Agost 2011
 Jay Folberg y Alison Taylor. "La Mediación: la Resolución de conflictos sin litigio". Limusa, Mèxico, 1996.

"La Mediación: Resolución de conflictos sin litigio" es un libro de referencia sobre los conflictos y en vigor aún respecto lo que se conoce sobre las prácticas básicas de mediación.

El texto se remonta a la evolución histórica de la mediación,y explica sus usos en diversos contextos sociales y culturales. Se describen las etapas, conceptos útiles y diversos enfoques del proceso, y plantea un marco para su aplicación efectiva.

El libro está dirigido a diversos grupos. En primer lugar, personas dedicadas a la práctica pública y privada que desean diversificar sus servicios actuales para integrar la mediación, encontrarán detalles prácticos, específicos y consejos de procedimientos. En segundo lugar, para los mediadores principiantes como manual de capacitación. En tercer lugar, a personas que desean integrar la mediación al desempeño actual de su papel, sin que necesariamente deban convertirse en mediadores profesionales.

Jay Folberg y Alison Taylor

Jay FolbergJay Folberg es profesor emérito y ex decano de la Facultad de derecho de la Universidad de San Francisco. Es co-autor de diversos libros sobre la Resolución de Conflictos de carácter teórico y práctico. Folberg es ahora un mediador y árbitro con del Instituto de JAMS (Fundación de mediadores y árbitros  de éxito a través de la resolución alternativa de conflictos, Alternative Dispute Resolution)..

Considerado uno de los fundadores de la práctica de ADR, con décadas de experiencia como mediador y árbitro, particularmente hábil en llegar al corazón de los problemas complejos y hacer frente a los factores humanos que crean obstáculos a la solución


Alison TaylorAlison Taylor ha sido profesora de técnicas de mediación y resolución de conflictos en la escuela del noroeste de Derecho  Lewis & Clark, de la Universidad de Antioquia en el Programa de Master en Resolución de Conflictos, Universidad Estatal de Portland y en la Universidad de Marylhurst. En la actualidad ofrece servicios de mediación en el programa del Condado de Multnomah en Justicia de la Comunidad.







Dimarts 23 Agost 2011
Helena Cornelius & Shoshana Faire. Tu ganas, Yo gano. Cómo resolver conflictos creativamente y disfrutar con las soluciones. Ed. Gaia ediciones, Madrid, 1995

Tú ganas, Yo gano
Amb una gran experiència en el camp de la resolució de conflictes, les autores d'aquest llibre ens descobreixen els misteris característics de qualsevol situació conflictiva per obtenir el resultat més satisfactori possible per a totes les persones implicades.

Els primers capítols ens presenten el model "Tú ganas/yo gano". Els següents aborden el desenvolupament de les actituds fonamentals per a la prevenció, gestió i resolució d'un conflicte: l'anàlisi, la creativitat, l'empatia, l'assertivitat, la col·laboració, la cooperació, la gestió de les emocions. Més enedavant, s'expliquen les eines que ens permeten analitzar i intervenir en els conflictes: elaboració de mapes,  creació d'opcions, negociació per interessos, mediació.


Soshana FaireEl disseny del llibre és molt pràctic i entretingut, ja  que conté una munió d'experiències, casos, dinàmiques, exercicis i esquemes. Una obra de fàcil lectura, amb les idees clares i organitzades, aspectes cabdals per a qualsevol persona que vol aprendre a gestionar conflictes amb èxit.

Helena Cornelius
i Shoshana Faire (foto) són unes facilitadores professionals australianes expertes en resolució de conflictes, negociació, mediació i lideratge.




 

Dimecres 10 Agost 2011
John Paul Lederach. Transformació de conflictes: petit manual d'ús. Barcelona: Institut Català Internacional per la Pau; Icària, 2010.


El llibre ofereix una aproximació al conflicte que sigui esperançadora ja que el conflicte assetja de manera permanent la convivència humana. Fa referència tant a conflictes entre persones, com entre grups dins les comunitats i entre estats.

La pràctica de la transformació de conflictes no solament es pregunta com acabar amb una situació no desitjada, també com construir quelcom que desitgem; no solament es planteja com afrontar les crisis immediates, també com abordar les situacions a llarg termini. La pràctica de la transformació de conflictes requereix solucions i canvi social.




John Paul Lederach ha treballat durant més de vint anys en el terreny de la transformació de conflictes i la construcció de pau a Amèrica Llatina, Àsia, Àfrica, Àsia Central i Amèrica del Nord. Fruit d'aquesta experiència ha publicat nombrosos llibres i manuals sobre el tema. Actualment és professor de Construcció Internacional de la Pau al Kroc Institute for International Peace Studies, Universitat de Notre Dame, i és també un destacat investigador del Center for Justice and Peacebuilding a l'Estern Mennonite University.



 

Dissabte 26 Febrer 2011
Los retos en la gestión de las organizaciones no lucrativas: Claves para el fortalecimiento institucional del tercer sector.Llibre del 2004 i plenament vigent. Els seus autors subratllen dues idees: 1) Estat, ONL i empreses no poden plantejar-se en l'entorn actual la realització de les seves missions i la consecució dels seus objectius comptant únicament amb els seus mitjans i capacitats; i 2) per a afrontar aquest salt, el tercer sector ha d'enfortir-se institucionalment: rendir comptes, generar confiança, reforçar els òrgans de govern, establir-se col·laboracions estratègiques amb tercers, tenir uns equips humans competents, dur a la pràctica la gestió relacional, etc.








Dimecres 18 Agost 2010

Pastor, Xavier i Peris, Cristina. La Mediació Comunitària i la Gestió Alternativa de Conflictes a Catalunya. De les experiències a les bones pràctiques: facilitar la governabilitat". Maià de Moncalt, Editorial Centaures del Desert, 2007

Aquesta publicació és el resultat de l’estudi desenvolupat durant més d’un any de recerca en la qual es van analitzar i avaluar els projectes i les experiències de mediació comunitària i gestió alternativa de conflictes a Catalunya. L’any 2000, amb el suport de la Fundació Jaume Bofill, es va fer la primera recerca sobre aquesta matèria a Catalunya amb un caràcter exploratori i detectant els aspectes cabdals de la pràctica de la GAC al nostre país.

Aquest cop l’objectiu ha estat més ambiciós, ja que no només s’ha pogut analitzar l’estat de les experiències, sinó també ha estat possible construir aquells paràmetres que han de permetre el desenvolupament posterior en condicions d’èxit d’aquest tipus de projectes o la creació de nous, estructurant aquesta aproximació en 10 criteris de Bones Pràctiques.

Els autors d’aquest llibre són en Xavier Pastor i na Cristina Peris, politòleg i analista de conflictes i demògrafa i politòloga, respectivament.
 

Feed RSS de notícies

Amb el suport  
 
Col·labora:    

 
Ajuntament de Girona






 CNSA


 


 Consorci Acció Social de la Garrotxa