Titular notícies

Diumenge 14 Desembre 2014
El Club Natació Sant Andreu, la UdG i la UOC impulsen un projecte pilot de mediació esportiva.

El passat divendres 5 de desembre el Club Natació Sant Andreu, la UdG i la UOC amb el suport de l'Ajuntament Barcelona van presentar el projecte pilot de mediació esportiva per a millorar la comunicació i les relacions entre el cos tècnic i les famílies dels jugadors de waterpolo de les categories inferiors del club. El projecte es desenvoluparà amb la participació dels alumnes del màster i postgrau de Conflictologia de la UOC i de la Universitat de Girona (Fundació UdG).

L'acte i la presentació del projecte va còrrer a càrrec del president del Club Natació Sant Andreu (d'ara endavant CNSA), el Sr. Àngel Bernet; del regidor del districte de Sant Andreu, el Sr. Raimond Blasi; de la cap del estudis de Dret i Ciència Política de la UOC, Dra. Ana Maria Delgado; i de l'impulsor del projecte, director del postgrau de Resolució de Conflictes de la UdG i coordinador del Màster de la UOC, el Sr. Xavier Pastor.

Presentació del projecte al CNSAEL CNSA aposta per promoure la millora de la comunicació i les relacions entre els entrenadors de futbol base i les famílies dels jugadors com una de les accions estratègiques esportives de base. Per la posada d'aquest projecte ha estat cabdal el suport que han ofert a les dues universitats el responsable del waterpolo de l'equip directiu del club, el Sr. Daniel Hernández, i el conseller municipal d'esports del districte de Sant Andreu, el Sr. Xavier Codony.

El club és conscient que si no es cuiden aquestes relacions, es pot donar un deteriorament amb l'aparició de tensions i conflictes que si no es resolent positivament pot provocar la sortida dels nens i nenes del club. Per això els estudiants de pràctiques de Resolució de Conflictes posaran a prova els seus coneixements de mediació en aquesta experiència pilot. Els nous mediadors donaran suport al cos tècnic i als entrenadors de l’entitat de Sant Andreu amb l’objectiu de promoure relaciones positives i satisfactòries i, en el seu defecte, pal·liar les desavinences i desacords que sorgeixen sovint amb els pares i mares dels esportistes.

L'aplicació de la mediació esportiva en aquest tipus de conflictes evita conseqüències com la degradació pública de la imatge dels clubs, pèrdues econòmiques i també la fugida de jugadors a altres equips. En Xavier Pastor pensa que amb les estratègies adequades es poden prevenir i resoldre els petits i grans enfrontaments interns de l'entitat. «En totes les organitzacions es donen situacions de tensió i malentesos entre les persones i els grups, però els professionals de la resolució de conflictes podem identificar-ne els punts calents i aplicar-hi els mètodes per a facilitar la comunicació, posar en comú els interessos i respectar el punt de vista de l’altre».

Millor relació, més satisfaccióNotícia a El Periódico

«Els estudis conclouen que aplicar les tècniques de mediació en les organitzacions augmenta la productivitat un 40%; la qualitat del servei, un 30%, i la satisfacció amb l’empresa, un 20%», que, amb l’ajuda de la mediació, el Club Natació Sant Andreu podrà augmentar el seu prestigi, els seus èxits i tenir més matrícules i incrementar el nombre de socis.

Les eines de gestió pacífica dels conflictes promouen els valors esportius: «Els waterpolistes que formen les categories inferiors del CN Sant Andreu i són el futur del primer equip. L’objectiu és que aprenguin a jugar per a aconseguir els millors resultats, però també per a créixer com a jugadors i com a persones» comentava el president del CNSA en l'acte de presentació.




Altres informacions relacionades
Projecte de mediació esportiva al Girona FC






 

Diumenge 2 Novembre 2014
El llibre "Conflicte Públic. 30 articles breus sobre Resolució de Conflictes" de Xavier Pastor i amb la col·laboració d'Eduard Carrera ha guanyat el Premi Civisme en la modalitat d'assaig que organitza i entrega la Generalitat de Catalunya.

Aquest premis, convocats per la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària del Departament de Benestar Social i Família, estimulen i premien accions i treballs, fets des d'àmbits professionals i franges d'edat ben diferents, que tractin els valors cívics o que en proposin reflexions i actuacions.

Aquests premis tenen l'antecedent històric en el Premi Prat de la Riba, que la Generalitat de Catalunya va instituir l'any 1935 per guardonar el millor llibre sobre formació i educació cívica.

Portada de Conflicte PúblicEn concret, "Conflicte Públic. 30 articles breus de Resolució de Conflictes" ha guanyat la 32a edició del Premis Serra i Moret per a obres i treballs sobre civisme en llengua catalana.

L'obra guanyadora recull un conjunt d’articles publicats en la premsa catalana on s’expliquen de forma atractiva i pedagògica conflictes públics i formules provades per a la seva gestió i Resolució positiva i amb èxit.

Carles Puigdemont, alcalde de Girona i diputat al Parlament de Catalunya
"Conflicte Públic és un manual d'instruccions que ajudaria a molts alcaldes a resoldre conflictes"

Jordi Xargayó, director del Diari de Girona
"Els articles que formen aquest llibre són un aposta pel periodisme de futur, pel periodisme d'anàlisi"
 
Guardonats al Premi Civisme 2014
D'esquerra a dreta, Eduard Carrera i Xavier Pastor recullen els guardons del Premi de Civisme 2014 en la modalitat d'assaig que els entrega la Consellera de Benestar Social i Família, Hble. Sra. Neus Munté, i el director general d'Acció Cívica i Comunitària, Sr. Ramon Terrassa. Foto d'Ariadna Giménez.

 

Diumenge 19 Octubre 2014
sessions presencial Postgrau UdG

El passat 17 d'octubre es va iniciar la 10 edició del Postgrau semipresencial de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària de la Universitat de Girona, Fundació UdG.

Les sessions presencials del divendres 17 i el dissabte 18 d'octubre van donar el tret de sortida al postgrau que s'està realitzant de forma continuada des de fa 10 anys.

El divendres es va realitzar una presentació dels objectius, programa, docents i espai de treball online.

El dissabte unes master class. Al matí, sobre els "Fonaments i els prinicipis bàsics de la Resolució de conflictes", posant emfàsi en l'anàlisi i la intervenció, a càrrec del professor i director del postgrau Xavier Pastor; i per la tarda, la sessió sobre "Joc i Resolució de conflictes" a càrrec de l'expert en jocs Oriol Ripoll.

El joc es treballa en aquest postgrau com un procediment complementari que pot ajudar en un procés de gestió de conflictes i com un espai de simulació.
 
 




 

Dimarts 7 Octubre 2014
Us presentem els docents de la 10a edició del Postgrau Semipresencial de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària de la Universitat de Girona que us ajudaran a desenvolupar-lo amb èxit. Clickant al damunt de la fotografia, podreu en la majoria dels casos escoltar-los i saber una mica més de cadascun d'ells.
Per ordre d'aparició: Xavier Pastor · Eduard Carrera · Mònica Buscarons · Lluís Pastor · Marta Méndez · Francesc Reina · Belén de la Camara · Òscar Negredo · Josep Armengol · Raúl Calvo · Oriol Ripoll · Carles Lama · Quim Brugué · Àngel Castiñeira· Joan Manuel del Pozo · Jordi Xuclà · Jordi Gusi · Jordi Busquet · Toni Limongi · Pau Canaleta · Ramon Tena · Emanuela Carmenatti · Daniel Tarragó · Conxita Vila · Ramon Bartomeus · Sergio Taibi · Joan Nogué · Natxo Tarrés · Gerard Quiñones · Ramon Llorente · Núria Llevot · Helena Vancells · Guillem Turró · Eduard Vinyamata · Jordi Feliu
 

Dijous 25 Setembre 2014

Vídeo de 2 minuts del Canal ResolucioConflicteTV a Youtube en el que l'Elisabet Mazarico i la Marta Cavallé, alumnes de la 9a edició del Postgrau de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària de la Universitat de Girona, Fundació UdG, comenten i expliquen el què els ha aportat fer aquesta formació des del punt de vista professional, per exemple, obrir la seva visió sobre el conflicte, adquirir competències per gestionar-los positivament, saber com actuar en l'àmbit públic i privat, entrar en contacte amb empreses i mediadors del sector i copsar com treballen a partir de visites als serveis, la realització de pràctiques, etc.

Feed RSS de notícies

Amb el suport  
 
Col·labora:    

 
Ajuntament de Girona






 CNSA


 


 Consorci Acció Social de la Garrotxa