Titular notícies

Diumenge 19 Octubre 2014
sessions presencial Postgrau UdG

El passat 17 d'octubre es va iniciar la 10 edició del Postgrau semipresencial de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària de la Universitat de Girona, Fundació UdG.

Les sessions presencials del divendres 17 i el dissabte 18 d'octubre van donar el tret de sortida al postgrau que s'està realitzant de forma continuada des de fa 10 anys.

El divendres es va realitzar una presentació dels objectius, programa, docents i espai de treball online.

El dissabte unes master class. Al matí, sobre els "Fonaments i els prinicipis bàsics de la Resolució de conflictes", posant emfàsi en l'anàlisi i la intervenció, a càrrec del professor i director del postgrau Xavier Pastor; i per la tarda, la sessió sobre "Joc i Resolució de conflictes" a càrrec de l'expert en jocs Oriol Ripoll.

El joc es treballa en aquest postgrau com un procediment complementari que pot ajudar en un procés de gestió de conflictes i com un espai de simulació.
 
 




 

Dimarts 7 Octubre 2014
Us presentem els docents de la 10a edició del Postgrau Semipresencial de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària de la Universitat de Girona que us ajudaran a desenvolupar-lo amb èxit. Clickant al damunt de la fotografia, podreu en la majoria dels casos escoltar-los i saber una mica més de cadascun d'ells.
Per ordre d'aparició: Xavier Pastor · Eduard Carrera · Mònica Buscarons · Lluís Pastor · Marta Méndez · Francesc Reina · Belén de la Camara · Òscar Negredo · Josep Armengol · Raúl Calvo · Oriol Ripoll · Carles Lama · Quim Brugué · Àngel Castiñeira· Joan Manuel del Pozo · Jordi Xuclà · Jordi Gusi · Jordi Busquet · Toni Limongi · Pau Canaleta · Ramon Tena · Emanuela Carmenatti · Daniel Tarragó · Conxita Vila · Ramon Bartomeus · Sergio Taibi · Joan Nogué · Natxo Tarrés · Gerard Quiñones · Ramon Llorente · Núria Llevot · Helena Vancells · Guillem Turró · Eduard Vinyamata · Jordi Feliu
 

Dijous 25 Setembre 2014

Vídeo de 2 minuts del Canal ResolucioConflicteTV a Youtube en el que l'Elisabet Mazarico i la Marta Cavallé, alumnes de la 9a edició del Postgrau de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària de la Universitat de Girona, Fundació UdG, comenten i expliquen el què els ha aportat fer aquesta formació des del punt de vista professional, per exemple, obrir la seva visió sobre el conflicte, adquirir competències per gestionar-los positivament, saber com actuar en l'àmbit públic i privat, entrar en contacte amb empreses i mediadors del sector i copsar com treballen a partir de visites als serveis, la realització de pràctiques, etc.

Dijous 18 Setembre 2014
Per desè any consecutiu, el 17 d'octubre de 2014 s'inicia la 10a edició (7a semipresencial: 80% online i 20% presencial) del Postgrau de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària de la Universitat de Girona (UdG), 2014-2015, que compta amb:
  • Deu mòduls (alguns oberts com a cursos)
  • Seixanta temes
  • Vint professionals com a docents
  • Dotze professors-especialistes convidats
  • Sis sessions presencials de cap setmana
  • Més de quinze institucions i serveis de mediació on fer pràctiques
  • Xarxa amb més de cent exalumnes professionals en actiu

Preu: 1.490 € (Mantenim el preu de l'any 2013-2014)

Programa

Mòdul 1. Introducció a la conflictologia

Mòdul 2. Comunicació amb èxit

Mòdul 3. Procediments de Resolució i Gestió de Conflictes: Negociació, Mediació, Facilitació, Diàlegs apreciatius, el joc, la música

Mòdul 4. La gestió del conflicte públic (incorpora des de fa 2 anys un  tema sobre la gestió de processos d'autodeterminació)

Mòdul 5. La gestió del conflicte i les organitzacions del Tercer Sector

Mòdul 6. La gestió del conflicte en els mitjans de comunicació

Mòdul 7. L’empresa i el conflicte en el context social

Mòdul 8. Àmbits i sectors transversals de mediació comunitària: legislació, educació, joventut, seguretat, participació, síndics, immigració, serveis socials, salut, urbanisme, turisme, creixement personal, medi ambient, esport, comunitats de veïns, internacional.

Mòdul 9. Disseny i desenvolupament de projectes de Resolució de Conflictes i Mediació

Mòdul 10. Pràctiques o projecte

Sessions Presencials

*Durant el curs s'efectuaran 6 sessions presencials de divendres tarda i dissabte tot el dia amb classes d'aplicació de conceptes i aprenentatge d'eines i habilitats, avaluació dels mòduls i tutories col·lectives a: Girona, Olot, Barcelona, Vic, Figueres.

Visites a serveis de mediació i gestió de conflictes

**Es fan visites i s'estableixen contactes amb els professionals de projectes i serveis de Mediació i Resolució de Conflictes de L'Hospitalet de Llobregat, Rubí, Salt, Sant Cugat, l'Àrea de Mediació i Negociació dels Mossos d'Esquadra,

Aquest postgrau està homologat pel Centre de Mediació en Dret Privat del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya

Més informació

Dimarts 19 Agost 2014
Sònia Blanco i Carles Castillo
Vídeo curt d'en Carles Castillo i Sònia Blanco, alumnes de la 9a edició del postgrau de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària de la Universitat de Girona, Fundació UdG, en el que expliquen la seva participació, desenvolupant les seves pràctiques, en el projecte pilot de mediació esportiva a la Unió Esportiva Sant Andreu i al Girona FC. Aquest projecte té com a objectiu millorar la comunicació i la relació entre els entrenadors i els pares i mares del jugadors i jugadores del futbol base.
 

Feed RSS de notícies

Amb el suport  
 
Col·labora:    

 
Ajuntament de Girona






 CNSA


 


 Consorci Acció Social de la Garrotxa