Titular notícies

Dijous 27 Setembre 2012
Per vuitè any consecutiu, el 19 d'octubre de 2012 s'inicia la 8a edició (5a semipresencial: 80% online i 20% presencial) del Diploma de Postgrau de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària de la Universitat de Girona (UdG), 2012-2013, que compta amb:

 
Vuit anysDeu mòduls (alguns oberts com a cursos)
Seixanta temes
Vint professionals com a docents
Onze professors convidats
Sis sessions presencials de cap setmana
Més de quinze institucions i serveis de mediació on fer pràctiques
Xarxa amb més de cent exalumnes professionals en actiu

    Preu: 1.490 € (Mantenim el preu de l'any 2011-2012)

Programa

Mòdul 1. Introducció a la conflictologia

Mòdul 2. Comunicació amb èxit

Mòdul 3. Procediments de Resolució i Gestió de Conflictes: Negociació, Mediació, Facilitació, Diàlegs apreciatius, el joc, la música

Mòdul 4. La gestió del conflicte públic 

Mòdul 5. La gestió del conflicte i les organitzacions del Tercer Sector 

Mòdul 6. La gestió del conflicte en els mitjans de comunicació

Mòdul 7. L’empresa i el conflicte en el context social

Mòdul 8. Àmbits i sectors transversals de mediació comunitària: legislació, educació, joventut, seguretat, participació, síndics, immigració, serveis socials, salut, urbanisme, turisme, creixement personal, medi ambient, esport, comunitats de veïns, internacional.

Mòdul 9. Disseny i desenvolupament de projectes de Resolució de Conflictes i Mediació

Mòdul 10. Pràctiques o projecte



*Durant el curs s'efectuaran 6 sessions presencials de divendres tarda i dissabte tot el dia amb classes d'aplicació de conceptes i aprenentatge d'eines i habilitats, avaluació dels mòduls i tutories col·lectives a: Girona, Olot, Barcelona, Torroella de Montgrí, Figueres.

**Es fan visites i s'estableixen contactes amb els professionals de projectes i serveis de Mediació i Resolució de Conflictes de Mollet del Vallès, L'Hospitalet de Llobregat, Salt, Tarragona.
semipresencial

Dilluns 24 Setembre 2012
BesalúEl proper 28 de setembre a les 18.00 hores a la sala de plens de l'Ajuntament de Besalú, Plaça de la Llibertat, 1, se celebrarà la presentació del Projecte Líders Mediadors i Mediadores del postgrau de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària de la Universitat de Girona (Fundació UdG)

Líders mediadors i mediadores és un projecte de Teaming (microdonacions) amb la finalitat de facilitar l’accés a la formació especialitzada en Resolució de Conflictes Públics i mediació comunitària a persones amb pocs recursos, amb actituds positives i dialogants per ajudar a resoldre conflictes en les seves comunitats.

L'Ajuntament de Besalú recolza al seu candidat, l'Eloi Masoliver que vol accedir a aquest postgrau i que en aquest moments cerca microdonacions d’1 euro mensual de persones que el vulguin ajudar i invertir en la seva formació i posterior aplicació d'un projecte de prevenció, gestió i resolució de conflictes en el municipi.

Els PARLAMENTS de la presentació i de la xerrada sobre el projecte aniran a càrrec de:

- Fina Surina, Regidora de Besalú

- Xavier Pastor, Director del Postgrau de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària de la UdG.

- Eloi Masoliver, Candidat de Besalú al projecte Líders Mediadors i Mediadores

- Lluís Guinó, Alcalde de Besalú

Està previst que l’acte tingui una durada d’uns 60 minuts.

Més informació sobre el projecte.

Més informació sobre el candidat.

Dijous 20 Setembre 2012
Fundacio UdGEl proper 26 de setembre a les 18.00 hores a la Fundació UdG , Plaça Jordi de Sant Jordi, 1 (edifici Mercadal) de Girona es farà la presentació de la 8ª edició del postgrau de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària de la Universitat de Girona (Fundació UdG)

Aquest és el primer i encara avui únic postgrau que tracta exclusivament la conflictivitat pública i ofereix competències i recursos per al seu abordatge, per a la seva anàlisi, per al seu tractament i intervenció.


Els parlaments de la sessió aniran a càrrec de:
  • Una representació d’alumnes de les 7 edicions anteriors que explicaran la seva experiència i el seu aprofitament professional i personal del postgrau en Resolució de Conflictes i Mediació.
Està previst que l’acte tingui una durada d’1 hora i 30 minuts.

Conflicte PúblicEs lliurarà als assistents un exemplar del llibre electrònic “Conflicte Públic” de Xavier Pastor.

Més informació sobre el postgrau

Es prega confirmació d’assistència al correu: info@resoluciodeconflictes.org













Dimarts 18 Setembre 2012
Olot, seu presencialOlot s'ha guanyat amb el temps, amb la incorporació de visites a projectes i serveis de mediació comunitària, ser una seu de les sessions presencials (6) del Postgrau de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària de la UdG.

En la capital de la comarca de la Garrotxa se celebra des de fa dos anys una de les sessions presencials de dissabte a la tarda.Olot és una ciutat rodejada de volcans i naturalesa. Una ciutat reconeguda per els seus espais verds (la Fageda d’en Jordà, els volcans, els parcs naturals, el carril bici,...), per les seves experiències socials innovadores (l’empresa La Fageda, seu del congrés internacional sobre vulcanologia,...) i per la seva gastronomia (patates d’Olot, embotits, carns, ...).
 
En aquesta sessió es presenta el projecte “veïnatge i convivència” del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa. Un projecte de resolució de conflictes en comunitats de veïns premiat amb el 4art Premi Federico Mayor Zaragoza, convocat pels amics i amigues de la UNESCO de Tortosa.

Per explicar aquesta experiència es compta amb el testimoni directa de diferents participants: des d’administradors de finques a veïns i tècnics que han estat subjectes i participants dels programes i actuacions desenvolupades. Creiem que el testimoni dels protagonistes dóna un valor afegit i ens permet captar una bona fotografia dels resultats obtinguts.

A més, es proposa als alumnes per poder compartir plegats el dinar de dissabte, que fins ara ha comptat amb la presència d'algun professional com a convidat. Amb això es pretén fer pinya, exposar els nostres dubtes i preguntes que van apareixen en el postgrau, ajudant a l’aprenentatge individual i col·lectiu.
 

Dimecres 12 Setembre 2012
11s2012Amb el títol Gestió de processos d’autodeterminació democràtics i pacífics. Punts clau i estudis de cas, el Postgrau semipresencial de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària que s'iniciarà el proper 19 d'octubre, incorpora un nou tema en el seu programa de la 8a edició

El malestar entre Catalunya i Espanya és un conflicte públic que creix.Cada cop es veu més clar que la única vía possible per a Catalunya és un Estat propi dins d’Europa. Això exigeix, molts processos, però tard o d'hora un d’autodeterminació. I com es gestionen aquests processos? Què requereixen? Per quins fases s'ha de passar? Quines són les millors estratègies? Quins casos han estat d'èxit? Quines han estat les seves principals característiques?

En un postgrau que aporta competències per a la resolució de conflictes públics, estratègies i habilitats de negociació i criteris i pautes per desenvolupar amb èxit la mediació no hi pot faltar un tema dedicat a l'abordatge, l'anàlisi i el tractament d'aquest tipus de conflicte.

Per aquest motiu, es presenta aquest nou tema, que s’està dissenyant amb professionals experts en la matèria que s’integrarà en el modul 4 del postgrau dedicat a la gestió del conflicte públic.

Fundació UdGEstà prevista una Sessió de Presentació del Postgrau i dels seus continguts el proper 26 de setembre a les 18 hores a la seu de la Fundació UdG, Pl. Jordi de Sant Jordi, 1 de Girona.





 

Feed RSS de notícies

Amb el suport  
 
Col·labora:    

 
Ajuntament de Girona






 CNSA


 


 Consorci Acció Social de la Garrotxa