Titular notícies

Dimecres 4 Abril 2012





Voluntariat"Els ciutadans opinen que seria desitjable que les entitats tinguéssin més protagonisme en la resolució de problemes socials". (Estudi del Voluntariat a Catalunya, 2001).


 


 
detectar"La situació del voluntariat d'Acció Social a Espanya (Diagnòstic del 2011) mostra com les entitats tenen la capacitat de detectar i resoldre problemàtiques i conflictes".






conflictesentitats"Malgrat tot, aquestes entitats no estan exemptes de conflictes. Com s'ha de treballar per mantenir i augmentar aquesta potent funció social i la confiança dels ciutadans amb aquestes entitats?" (Guia pràctica de la gestió de conflictes al teixit associatiu)
 





Des del 26 d'abril al 24 de maig d'enguany, s'organitza aquest curs semipresencial (online i presencial) que ofereix competències bàsiques per a la gestió i la resolució de conflictes, concretament en l’anàlisi, abordatge, tractament dels que afecten a les entitats sense afany de lucre, sobretot internament, per exemple en els membres de la junta directiva o el voluntariat, i també d’aquells que es donen en la interacció amb d’altres agents i institucions.
 
Objectius:

- L’obtenció de formules i habilitats bàsiques per a la detecció, abordatge i intervenció en conflictes.

- El coneixement dels conflictes que afecten a les organitzacions sense afany de lucre.

- Anàlisi de l’aplicació de formules de gestió de conflictes i de la mediació a aquestes organitzacions, en funció de les seves característiques i interaccions, especialment entre els seus membres, els socis, els treballadors i les persones voluntàries.

Programa i Calendari

Es duran a terme 5 sessions, 2 sessions presencials i 3 online de 3 i 2 hores de duració, respectivament (12 hores)

Sessió 1. Aproximació i anàlisi dels conflictes.

Sessió 2. Fórmules i procediments d’intervenció: negociació, mediació, facilitació.

Sessió 3. Els conflictes a les organitzacions del tercer sector.

Sessió 4. La gestió i la prevenció de conflictes al teixit associatiu i de voluntariat: àmbits i casos.


Docents

Xavier PastorXavier Pastor
Politòleg, especialista i conferenciant en gestió i resolució de conflictes. Director del Postgrau de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària de la Fundació UdG.Ex-Coordinador del Pla Nacional de l’Associacionisme i el Voluntariat de la Generalitat de Catalunya.




Eduard CarreraEduard Carrera
Economista, mediador i Postgrau en Resolució de Conflictes. Coordinador del Diploma de Postgrau en Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària de la UdG.





Núria PicornellNúria Picornell
Psicòloga i Postgrau en Resolució de Conflictes, especialista en conflictes a les entitats. Ha estat gerent i cap de projectes en associacions i fundacions de la demarcació de Barcelona.





Preu: Gratuït

Lloc:
Sessions presencials a: Torre Jussana- Centre de Serveis a les Associacions
Sessions online: http:campus.resoluciodeconflictes.org

Dimarts 20 Març 2012

Dimarts 23 Agost 2011
NeopolisCOALIACCIÓ- Formació per a Governs de Coalició

La Consultora Sociopolítica Neopolis ha dissenyat i ofereix un programa de formació adreçat als governs de coalició, concretament a càrrecs electes, regidors i partits polítics.

Després de les eleccions del passat 22M, molts ajuntaments tindran governs de coalició. La seva estabilitat depén de molts factors, però sobretot de la capacitat d'avançar-se a possibles situacions de conflicte i saber negociar i arribar acords amb èxit a temps. És a dir, no esperar que les relacions i els pactes es malmetin per cercar solucions desesperades i que posen en perill la estabilitat dels governs.

La formació que ofereix l'equip de professionals de Neopolis compta amb en Xavier Pastor, especialista en gestió de conflictes polítics i director del Postgrau de Resolució de Conflictes Públics i Mediació de la UdG.

Més informació

Dissabte 16 Juliol 2011
Per setè any consecutiu, el 14 d'octubre de 2011 s'inicia la 7a edició (4a semipresencial: 80% online i 20% presencial) del Diploma de Postgrau de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària de la Universitat de Girona (UdG), 2011-2012, que compta amb:

*Durant el curs s'efectuaran 5 sessions presencials de divendres tarda i dissabte tot el dia amb classes d'aplicació de conceptes i aprenentatge d'eines i habilitats, avaluació dels mòduls i tutories col·lectives.

Més informació



Dijous 7 Abril 2011
El proper 6 de maig s'organitza aquest curs com a resultat d'un conjunt de necessitats detectades i expressades en l'anàlisi i el tractament de la conflictivitat en els centres educatius i de l'ensenyament.

En el nostre entorn hi ha una preocupació creixent envers els episodis de manifestacions violentes que es produeixen sovint en els centres escolars. És per això que els agents educatius (professors, família, escola, etc.) ens expressat la necessitat de tenir i elaborar eines i recursos a mida per a poder gestionar amb qualitat aquesta realitat.

A curt termini, la capacitat de donar una resposta als conflictes pot esdevenir una oportunitat educativa per aprendre a construir un altre tipus de relacions i generar confiança entre els agents: alumnes, professors, família, direcció. A llarg termini, els conflictes poden ajudar a preparar a les futures generacions per a la vida, aprenent a fer-se valer i respectar els propis drets sense necessitat de fer servir la violència.

A través d’aquesta formació proposem unes formules, unes eines i uns recursos pràctics per tal que el professorat , amb la implicació de tots els altres agents, pugui gestionar i resoldre positivament els conflictes a les aules i/o centre educatiu, ensenyant a les futures generacions models d’actuació no violents que permetin resultats satisfactoris per a tots i totes.

Dates: 6 de maig al 18 de juny de 2011
Hores: 40
Horari: online i 2 caps de setmana presencials
Matrícula: Fundació UdG
Lloc de realització: campus online de la Universitat de Girona i instal·lacions de la Fundació UdG al Campus Universitari de Montilivi.
Preu: 395 €

Feed RSS de notícies

Amb el suport  
 
Col·labora:    

 
Ajuntament de Girona






 CNSA


 


 Consorci Acció Social de la Garrotxa