Titular notícies

Dimecres 16 Maig 2018

BoycottNo hay estudios suficientes como para afirmar o desmentir que los boicots realmente impacten en las cuentas de las empresas, o que aclaren si, a largo plazo, cuando la acción mengua, las cifras vuelven a su sitio o permanecen dañadas. Pese a ser campañas con un móvil económico, quizá el mayor daño se inflija sobre la imagen de marca, lo cual con el tiempo y la emergencia de otros competidores sí podría causar perjuicios.

Què sabem dels efectes dels boicots a productes? Tenen efecte a nivell econòmic, però en quin percentatge? Però realment aquest és l'efecte més important? Com són d'importants els efectes sobre la marca? Potser l'afectació queda registrada en les nostres ments i perdura durant més temps que a nivell immediat.

Excel·lent article d'Esteban Ordoñez al portal Yorokobu en el que explica d'on neix el fenòmen del boicot i el "buycott" posa exemples dels seus efectes en diferents productes i marques.

Llegir l'article sencer

 


Dimecres 16 Maig 2018
Article d'opinió de Liliana Arroyo a El Periódico de Catalunya que analitza quins mecanismes fan servir els dissenyadors dels videojocs per tenir-nos "engantxats" al joc.

Si hi ha un videojoc que en aquests moments sigui polèmic és Fortnite i el seu Battle Royal. Des que va sortir al juliol no ha parat de trencar esquemes, i s’ha convertit en el joc gratuït més descarregat. Ha seduït més de 45 milions de jugadors i famosos influencers, fins al punt que han sorgit diverses peticions recollint firmes perquè es retiri del mercat per haver causat ruptures de parelles o condemnat adolescents al fracàs escolar. (...)

És innegable que els dissenyadors tenen molt estudiat què reté les persones jugant durant més estona, quina música els porta a arriscar més i en quin moment poden mostrar l’anunci de l’opció freemium perquè paguin. Aquesta és la funció dels estudis de mercat, tant si s’apliquen a botigues de roba com a marques de xocolata. Coneixent els mecanismes de com prenem decisions i què ens embogeix posen la temptació a les nostres mans. Però que hi caiguem o no és cosa nostra.


 
Llegir l'article sencer

 

Divendres 4 Maig 2018


Quins són els conflictes habituals que es donen en l'esport i en concret en el base o educatiu? Què pot aportar la disciplina de la conflictologia, en la seva prevenció, gestió i resolució? És possible aplicar la mediació en la pràctica esportiva i en els clubs?

Portada La Resolució de conflictes i la mediació a l'esport


Ja a la venda el llibre "La Resolución de conflictos y la Mediación en el deporte" Editorial UOC.

"L'esport té els seus conflictes i, per tant, també es poden aplicar amb èxit les formules de la conflictologia, com, per exemple, la mediació" (Xavier Pastor).

Aquest llibre aporta casos pràctics i mètodes provats que permeten afirmar que la mediació i les fórmules de la Resolució de conflictes donen resposta a molts dels conflictes que es produeixen en l'esport, especialment en el de base, dins i fora de les instal·lacions on es practica, i entre els diferents implicats.













 

Dilluns 23 Abril 2018

El cap de setmana del 20 i 21 d'abril, els alumnes dels postgraus de Resolució de Conflictes i Mediació de la Universitat de Girona (Fundació UdG) han visitat Bilbao per conèixer de primera mà projectes i serveis de gestió de conflictes en distints àmbits.

Avió a Bilbao
 
Els postgraus de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària i de Resolució de Conflictes i Mediació Familiar Sistèmica són de caracter semipresencial, i combinen 8 sessions presencials durant l'any amb l'activitat i el treball online.

Una d'aquestes sessions presencials, té com a objectiu desplaçar-se al País Basc, en concret a Bilbao, per conèixer projectes i serveis d'educació per la pau, mediació intrajudicial, mediació familiar, mediació comunitària, intervenció en la gestió de conflictes públics i a les organitzacions de la mà de diferents experts i expertes de reconegut prestigi i de la Fundació Gizagune, amb la Maria Eugenia Ramos i la Yolanda Muñoz al capdavant.
 
estuadiants a Gizagune

L'estada dels estudiants, com en d'altres ocasions, és una oportunitat per compartir estones entre tots i gaudir de la rica gastronomia basca.

Gastronomia Bilbao
 

Dimarts 17 Abril 2018

"A Catalunya, un 14 % dels adolescents, han patit o pateixen alguna situació d’assetjament escolar. Aquest assetjament no acaba al finalitzar l’horari escolar, sinó que es prolonga les 24 hores del dia a través de les xarxes socials, Whatsapp, etc." (Marta Mendez de B-resol)


Segons la OMS i les Nacions Unides, 200.000 adolescents moren cada any al món, víctimes de bullying, de ciberbullying, i d’assetjaments. La gran majoria d’ells, per suïcidi.

A Catalunya, un 14 % dels adolescents, han patit o pateixen alguna situació d’assetjament escolar. Aquest assetjament no acaba al finalitzar l’horari escolar, sinó que es prolonga les 24 hores del dia a través de les xarxes socials, Whatsapp, etc.
Davant aquesta situació neix B-resol, un projecte que uneix la consciència social amb la innovació tecnològica.

B-resol és una solució per lluitar contra el bullying, el ciberbullying, l’assetjament, els trastorns alimentaris i qualsevol tipus de conflicte dels adolescents, fent servir la tecnologia mòbil com a element innovador, perquè puguin alertar de la situació, tant les víctimes com els observadors, de manera immediata, segura i des de qualsevol lloc i moment.

La llicència de B-resol, pot ser adquirida per Centres educatius, esportius, de lleure... en definitiva per tots aquells espais on hi conviuen adolescents. Aquests, de forma gratuïta, amb un sol Click, poden alertar als Interlocutors del Centre de tot tipus de conflicte. Ho poden fer de manera molt senzilla i segura des del mòbil i també des de la web.

Respecte al Centre educatiu, detallar que disposa de la Web de Control B-resol, des de la que es pot fer el seguiment complet de cada incidència, generant un informe PDF que documenta cada una de les actuacions, y alhora els permet generar estadístiques.
b-resol

Feed RSS de notícies

Amb el suport  
 
Col·labora:    

 
Ajuntament de Girona






 CNSA


 


 Consorci Acció Social de la Garrotxa