Titular notícies

Dimarts 17 Abril 2018

"A Catalunya, un 14 % dels adolescents, han patit o pateixen alguna situació d’assetjament escolar. Aquest assetjament no acaba al finalitzar l’horari escolar, sinó que es prolonga les 24 hores del dia a través de les xarxes socials, Whatsapp, etc." (Marta Mendez de B-resol)


Segons la OMS i les Nacions Unides, 200.000 adolescents moren cada any al món, víctimes de bullying, de ciberbullying, i d’assetjaments. La gran majoria d’ells, per suïcidi.

A Catalunya, un 14 % dels adolescents, han patit o pateixen alguna situació d’assetjament escolar. Aquest assetjament no acaba al finalitzar l’horari escolar, sinó que es prolonga les 24 hores del dia a través de les xarxes socials, Whatsapp, etc.
Davant aquesta situació neix B-resol, un projecte que uneix la consciència social amb la innovació tecnològica.

B-resol és una solució per lluitar contra el bullying, el ciberbullying, l’assetjament, els trastorns alimentaris i qualsevol tipus de conflicte dels adolescents, fent servir la tecnologia mòbil com a element innovador, perquè puguin alertar de la situació, tant les víctimes com els observadors, de manera immediata, segura i des de qualsevol lloc i moment.

La llicència de B-resol, pot ser adquirida per Centres educatius, esportius, de lleure... en definitiva per tots aquells espais on hi conviuen adolescents. Aquests, de forma gratuïta, amb un sol Click, poden alertar als Interlocutors del Centre de tot tipus de conflicte. Ho poden fer de manera molt senzilla i segura des del mòbil i també des de la web.

Respecte al Centre educatiu, detallar que disposa de la Web de Control B-resol, des de la que es pot fer el seguiment complet de cada incidència, generant un informe PDF que documenta cada una de les actuacions, y alhora els permet generar estadístiques.
b-resol

Dimarts 17 Abril 2018

A Badalona hi ha una oferta d'oci nocturn que predisposa que els i les joves facin botellot i que en molt poc temps beguin alcohol de molta graduació amb els efectes nocius que això provoca. (Xavier Pastor al programa Badalona Tres60 de TVBadalona).


En motiu d'una enquesta que està realitzant l'Ajuntament de Badalona a joves de la ciutat, el programa va convidar a Xavier Pastor com expert en Resolució de conflictes i que va encapçalar l'equip de mediadors de PortaCabot que l'any 2017 van efectuar un diagnòstic sobre el terreny i van desenvolupar un servei de mediació en l'oci nocturn a la zona de Can Ribó.

A la zona de Can Ribó es troben les discoteques de Badalona. En aquesta zona es donen les condicions per tal que els i les joves facin botellot abans d'entrar en aquests locals de nit. En concret, els divendres, els joves menors d'edat se situen els divendres al passeig que hi ha davant de la platja per beure alcohol de molta graduació; i els dissabtes, és en els parquings on altres joves realitzen aquesta activitat.

Aquesta zona és de gran afluencia durant tot l'any els caps sde setmana, però especialment durant l'estiu dels divendres, ja que hi ha una discoteca que facilita l'entrada a joves menors d'edat.

A més aquesta zona també té deficències estructurals, com per exemple, carrers amb poca llum que faciliten situacions que posen en risc la integritat dels i de les joves i predisposen a l'activitat de grups de persones que realitzen furts quan els adolescents estan tocats per l'efecte de l'acohol.

Podeu seguir l'entrevista clickant a la imatge i a partir del minut 88.

Mediacio Nocturna a Badalona Tres60
 

Dijous 12 Abril 2018

"La necessitat de fer compatible la diversió i la festa nocturna amb el descans de les persones ha esdevingut una feina de mediació amb un gran futur professional" Xavier Pastor, impulsor dels serveis de mediació nocturna a Catalunya.

 

Mediadora amb joves

El proper 11 de maig s'inicia la 2a edició del Curs d'Especialització en Mediació nocturna o en zones d'oci nocturn.

Aquest curs dóna la possibilitat a les persones formades en mediació i Resolució de conflictes per treballar en les zones d'oci nocturn i gestionar els conflictes que es deriven d'aquest activitat, fent compatible festa i descans.

Aquesta mediació va ser provada amb èxit, per primera vegada a l'estiu del 2016, a Platja d'Aro, ha tingut continuitat en aquest municipi l'any 2017, quan també es va ampliar a Calella i Badalona. Enguany, durant el mes de març i d'abril s'esta aplicant a Castelldefels.

Aquest curs està orientat per a treballar com a mediadors i gestors de conflictes.Tenint en compte que el turisme i l'oci nocturn és una de les "industries" del nostre país, queda clar que la mediació nocturna, ben aplicada, esdevindrà una feina de mediació amb un gran futur.

L'any passat tots els alumnes que van passar per al curs van poder optar a treballar en els serveis de mediación nocturna que es van posar en marxa.

PROGRAMA

Mòdul 1. Característiques de l’oci nocturn
 
Aproximació al conflicte.
Teories del conflicte social.

Trets característics d’un conflicte.
Tipologia de conflictes: factors, causes, i parts enfrontades en l’especificitat de mediació en l’oci nocturn.
Mapa de context: tipologia de conflictes en l’oci nocturn, anàlisi de serveis i recursos del territori com a eina de gestió alternativa de conflictes.

 
Mòdul 2. Conflictes i problemes relacionats amb l’oci nocturn

Principals problemàtiques i conflictes derivats de l’oci nocturn: estudi d’una zona concreta.
Problemes de comunicació i d’aproximació al conflicte en la intervenció a zones d’oci nocturn.
Metodologia de treball i fases d’intervenció.
Elaboració d’informes de treball.


Mòdul 3. La mediació i la resolució de conflictes en l’oci nocturn
 
Què és la mediació? Principals models.
El rol i competències de la persona mediadora.
Característiques de la mediació, i la seva aplicació a l’oci nocturn.

Claus i tècniques de mediació per al consens: elaboració d’informes.
Seguiment i avaluació de processos de treball.
Anàlisi d’un servei de mediació nocturna: El cas de Platja d’Aro i Badalona


Mòdul 4. Actuacions, dispositius i eines de mediació nocturna

El disseny de les intervencions.
Anàlisi de casos pràctics: pla de treball, seguiment i avaluació.
Tipologia de documents, característiques i estructura.
La intervenció en medi obert.

 
El curs és semipresencial: hi ha sessions 2 presencials (11 i 12 de maig i 25 i 26 de maig) i també sessions de treball online (de l'11 al 26 de maig). Les sessions presencials es realitzen a les instal·lacions de la Fundació UdG en el Parc Tecnològic, excepte la del 26 de maig que es durà a terme a Platja d’Aro.

Es preveu que la matrícula estigui obert en 10 dies.

Per més informació del preu i la matrícula, podeu contactar amb al Fundació UdG

mediadors nocturns

 

Dimarts 10 Abril 2018

Duríssima baralla entre seguidors del Reus Deportiu durant el partit contra el Liceo.


Vergonya i cops de puny aquest cap de setmana a Reus a les grades d'un partit d'hoquei sobre patins que va enfrontar l'equip català contra el Liceo Gallego. En la tornada de l'eliminatòria de quarts de final de la Lliga Europea, la grada del Reus es va veure sacsejada per una baralla entre independentistes catalans i partidaris de la unitat d'Espanya.

Podeu llegir més sobre aquest notícia a El Periódico de Catalunya a la plana web Esportsdelcamp.cat.

Baralla entre aficionats

Dilluns 9 Abril 2018

"Los videosjuegos no fabrican asesinos"

A esta conclusión llegan los estudios que han tratado de comprobar si hay alguna relación entre los videojuegos agresivos y la violencia social.

A raíz de la matanza de 17 estudiantes en el instituto Marjory Stoneman de Parkland (Florida) el pasado 14 de febrero, Donald Trump relaciono los videojuegos violentos con este ataque. El presidente de Estados Unidos se reunió días después de esa tragedia con responsables de la industria de esos videojuegos para informarles de que había llegado a la conclusión de que los videojuegos violentos tenían mucha parte de culpa de esa matanza. Donald Trump justificó en ese encuentro su particular teoría en el hecho de que el autor de los 17 asesinatos, Nikolas Cruz, era un asiduo consumidor de ese producto.

En el artículo publicado en "La Vanguardia" que lleva por título "Los videojuegos violentos no fabrican asesinos", se da a conocer el conjunto de estudios realñizados desde la década de los setenta a hasta ahora que muestra que no se puede establer relación entre la violencia de los videojuegos y la agresividad de los individuos en sociedad.


 

Feed RSS de notícies

Amb el suport  
 
Col·labora:    

 
Ajuntament de Girona






 CNSA


 


 Consorci Acció Social de la Garrotxa