Titular notícies

Dilluns 11 Setembre 2017
Des de l'any 2012, el Postgrau semipresencial de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària de la Universitat de Girona (Fundació UdG), incorpora un tema en el seu programa amb el títol "Gestió de processos d’autodeterminació democràtics i pacífics. Punts clau i estudis de cas".

El malestar entre Catalunya i Espanya és un conflicte públic que no ha trobat encara solució. Cada cop es veu més clar que la única vía possible per a Catalunya és un Estat propi dins d’Europa. Això exigeix, molts processos, però tard o d'hora un d’autodeterminació. I com es gestionen aquests processos? Què requereixen? Per quins fases s'ha de passar? Quines són les millors estratègies? Quins casos han estat d'èxit? Quines han estat les seves principals característiques?

En un postgrau que s'aporten competències per a la resolució de conflictes públics, estratègies i habilitats de negociació i criteris i pautes per desenvolupar amb èxit la mediació no hi pot faltar un tema dedicat a l'abordatge, l'anàlisi i el tractament d'aquest tipus de conflicte.

Per aquest motiu, aquest nou tema, que està dissenyat amb professionals experts en la matèria, s’integra en el modul 4 del postgrau dedicat a la gestió del conflicte públic, polític i de govern i governança.


 

Divendres 8 Setembre 2017
Amb aquest postgrau assoleixes els coneixements i habilitats necessàries per gestionar conflictes amb èxit, t'ajuda a millorar la teva carrera professional o t'obre les portes com a especialista per treballar en la Resolució de Conflictes i la mediació.

Aquest postgrau dóna accés al registre de mediadors i mediadores del Centre de Mediació en Dret Privat del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

13 edició postgrau UdGDes del 2005, formació pionera i única a Catalunya en l'anàlisi, tractament i intervenció de la conflictivitat pública en tota la seva extensió: en l'espai públic, polítics, de govern, socials, educatius, de seguretat, en les comunitats, esportius, ambientals, en zones d'oci nocturn, etc.

Per aquest postgrau han passat i s'han format més de 200 professionals durant aquests anys millorant les seves carreres professionals i incorporant-se laboralment o liderant serveis i projectes de prevenció, mediació, gestió i Resolució de conflictes a Catalunya.

El postgrau s'iniciarà el 20 d'octubre de 2017 amb la primera sessió presencial i finalitzarà el cap de setmana del 30 de juny de 2018.

Durant aquests 10 mesos es desenvoluparà el treball al campus virtual i en les 8 sessions presencials a Girona, Barcelona, Olot, Vic i Figueres i una al País Basc

Projectes o pràctiques postgrauPer superar aquest postgrau s'ha d'elaborar un projecte professionalitzador o efectuar unes pràctiques en serveis, projectes i programes de resolució de conflictes i mediació. Per exemple, els projectes pilot de mediació esportiva posats en marxa en clubs de futbol com la Unió Esportiva Sant Andreu i en el Girona FC o en el waterpolo en el Club Natació San Andreu han nascut del postgrau i han permès als estudiants l'aplicació dels coneixements adquirits. Ho en els diferents serveis de mediació nocturna- Platja d'Aro, Callela i Badalona- que des del 2015 estem impulsant. O també en algun dels diferents serveis de mediació ciutadana que hi ha a Catalunya que al capdavant tenen com a coordinadors o mediadors a exalumnes del Postgrau. I en despatxos de mediació de professors i professores del postgrau.

Any rera any, aquest postgrau obté excel·lents valoracions dels seus estudiants. Les podeu consultar al canal de Youtube ResolucioconflicteTV.

*Hi ha prevista una sessió informativa amb una conferència per al dimecres, 20 de setembre de 2017 a les 19.00 hores a la Fundació UdG.

Més informació, preu i matrícula.






 

Dilluns 7 Agost 2017

El Postgrau de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària i el Postgrau de Resolució de Conflictes i Mediació Familiar sistèmica són semipresencials. Això vol dir que sumen els avantatges del treball online amb les sessions presencials de cap de setmana de professors i especialistes en la gestió dels conflictes que es tracten.

Amb dós postgraus tenen diferents seus durant el curs on es realitzen les sessions presencials de cap de setmana, divendres tarda i dissabte tot el dia.

Girona, a les instal·lacions de la Fundació UdF, és el lloc on es fan la gran majoria de sessions. Tanmateix, hi ha altres localitats on per diferents motius es duen a terme les classes.

Olot és el primer dels desplaçaments, aprofitant per conèixer d'aprop els projectes de gestió de conflictes en comunitats dins el pla d'inclusió social.

Barcelona és per dos cops, a les install·lacions de Torre Jussana i del Club Natació Sant Andreu, en els mesos de març i abril, on es duen a terme la 4a i 5a sessió presencial. En aquestes sessions es treballa el paper dels mitjans de comunicació i de la mediació esportica.

Està prevista una sortida al País Basc, Bilbao, per veure in situ els projectes i experiències que es fan allà. Aquesta sessió és a finals d'abril.

La 7a sessió té una sortida a Vic en motiu del Servei de Mediació Ciutadana d'aquesta localitat.

Per últim, Figueres, en concret el Castell de Sant Ferran, és la seu en la que es presenten els projectes i les pràctiques curriculars dels estudiants.

Fotos seus postgrau 2017-18




































 

Divendres 28 Juliol 2017
A la darrera sessió presencial del postgrau de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària es va tractar l'estat de la mediació a Catalunya, com abordar problemes de seguretat des de la Resolució de Conflictes, els principis bàsics de la Justicia Restaurativa, els conflictes que es donen a les cuines i les possibilitat de gestió i per últim es van presentar i millorar els projectes dels alumnes.

El passat 30 de juny a la tarda i l'1 de juliol tot el dia es va realitzar la 7a i darrera sessió presencial del postgrau a Girona i Figueres, respectivament.

En aquesta darrera sessió, el dissabte, al Castell de Sant Ferran a Figueres, els alumnes varen presentar a professors i a la resta de companys les seves propostes de projectes i van exposar la seva estada i el desenvolupament de les pràctiques realitzades durant el curs.

Aquell mateix dia, al matí, vam tractar el conflictes que es donen a les cuines dels restaurants i les vies de gestió " a càrrec de l'Àlex Laplana, cuiner titulat per l'escola d'hosteleria Hoffman, on els alumnes van haver de posar en pràctica els seus coneixements i competències a través d'una activitat en la que calia gestionar un cas  de conflicte. Es tractava de comprovar que l'acció de cuinar esdevé un recurs potent per a facil

El dia abans, divendres, van fer classe en Joan Sendra, expresident de l'Associació Catalana de l'Arbitratge i la Mediació; l'Elisabet Ferran, Mediadora i experta en Resolución alternativa de conflictes en l'ámbit penal, i, finalment, en Josep Maria Riera, Cap de Policia de Figueres i exalumne del postgrau de Resolució de Conflictes de la UdG.

Destacar d'aquesta darrera sessió, l'alt nivell i la diversitat de conflictes i àmbits d'aplicació dels projectes i pràctiques efectuades pels estudiants.

7a sessió presencial
Imatges de la darrera presencial. De dalt a baix d'esquerra a dreta: Castell de Sant Ferran, sessió del dissabte al matí, treball en grup dels estudiants per resoldfre un conflicte en una cuina, Àlex Laplana (professor de la sessió de cuina) i Xavier Pastor (Director del postgrau), presentació de projectes a càrrec dels estudiants.

Dimecres 21 Juny 2017

Flyer servei de mediació nocturna"La necessitat de fer compatible la diversió i la festa nocturna amb el descans de les persones ha esdevingut una feina de mediació amb un gran futur professional" Xavier Pastor

El proper 28 de juny la UOC organitza un seminari sobre la Mediació nocturna o en zones d'oci nocturn.

Aquest seminari ofereix els coneixements necessaris per abordar i intervenir en els conflictes que es deriven de l'activitat de l'oci nocturn i en aquestes zones, fent compatible festa i descans.

Aquesta mediació ja ha estat anteriorment provada amb èxit a Catalunya, en concret durant els mesos de juny a setembre de 2016 al municipi de Castell d'Aro-Platja d'Aro-S'Agaró amb molts bons resultats, tal com afirmen els diferents operadors. Aquest estiu, Platja d'Aro torna a oferir el servei i ho amplia als conflictes d'incivisme que es produeixen en horari de tarda.

També aquest estiu el projecte de mediació nocturna s'aplicarà a Calella de Mar i Badalona durant el mateix periode de temps

Aquest curs està orientat a poder fer aquesta feina per part dels mediadors i gestors de conflictes. Tenint en compte que el turisme i l'oci nocturn és un "àmbit de treball" de molta gent del nostre país, queda clar que la mediació nocturna, ben aplicada, esdevindrà una feina de mediació amb un gran futur.

Més informació sobre el curs
 

Feed RSS de notícies

Amb el suport  
 
Col·labora:    

 
Ajuntament de Girona






 CNSA


 


 Consorci Acció Social de la Garrotxa