Titular notícies

Dilluns 7 Agost 2017

El Postgrau de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària i el Postgrau de Resolució de Conflictes i Mediació Familiar sistèmica són semipresencials. Això vol dir que sumen els avantatges del treball online amb les sessions presencials de cap de setmana de professors i especialistes en la gestió dels conflictes que es tracten.

Amb dós postgraus tenen diferents seus durant el curs on es realitzen les sessions presencials de cap de setmana, divendres tarda i dissabte tot el dia.

Girona, a les instal·lacions de la Fundació UdF, és el lloc on es fan la gran majoria de sessions. Tanmateix, hi ha altres localitats on per diferents motius es duen a terme les classes.

Olot és el primer dels desplaçaments, aprofitant per conèixer d'aprop els projectes de gestió de conflictes en comunitats dins el pla d'inclusió social.

Barcelona és per dos cops, a les install·lacions de Torre Jussana i del Club Natació Sant Andreu, en els mesos de març i abril, on es duen a terme la 4a i 5a sessió presencial. En aquestes sessions es treballa el paper dels mitjans de comunicació i de la mediació esportica.

Està prevista una sortida al País Basc, Bilbao, per veure in situ els projectes i experiències que es fan allà. Aquesta sessió és a finals d'abril.

La 7a sessió té una sortida a Vic en motiu del Servei de Mediació Ciutadana d'aquesta localitat.

Per últim, Figueres, en concret el Castell de Sant Ferran, és la seu en la que es presenten els projectes i les pràctiques curriculars dels estudiants.

Fotos seus postgrau 2017-18




































 

Divendres 28 Juliol 2017
A la darrera sessió presencial del postgrau de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària es va tractar l'estat de la mediació a Catalunya, com abordar problemes de seguretat des de la Resolució de Conflictes, els principis bàsics de la Justicia Restaurativa, els conflictes que es donen a les cuines i les possibilitat de gestió i per últim es van presentar i millorar els projectes dels alumnes.

El passat 30 de juny a la tarda i l'1 de juliol tot el dia es va realitzar la 7a i darrera sessió presencial del postgrau a Girona i Figueres, respectivament.

En aquesta darrera sessió, el dissabte, al Castell de Sant Ferran a Figueres, els alumnes varen presentar a professors i a la resta de companys les seves propostes de projectes i van exposar la seva estada i el desenvolupament de les pràctiques realitzades durant el curs.

Aquell mateix dia, al matí, vam tractar el conflictes que es donen a les cuines dels restaurants i les vies de gestió " a càrrec de l'Àlex Laplana, cuiner titulat per l'escola d'hosteleria Hoffman, on els alumnes van haver de posar en pràctica els seus coneixements i competències a través d'una activitat en la que calia gestionar un cas  de conflicte. Es tractava de comprovar que l'acció de cuinar esdevé un recurs potent per a facil

El dia abans, divendres, van fer classe en Joan Sendra, expresident de l'Associació Catalana de l'Arbitratge i la Mediació; l'Elisabet Ferran, Mediadora i experta en Resolución alternativa de conflictes en l'ámbit penal, i, finalment, en Josep Maria Riera, Cap de Policia de Figueres i exalumne del postgrau de Resolució de Conflictes de la UdG.

Destacar d'aquesta darrera sessió, l'alt nivell i la diversitat de conflictes i àmbits d'aplicació dels projectes i pràctiques efectuades pels estudiants.

7a sessió presencial
Imatges de la darrera presencial. De dalt a baix d'esquerra a dreta: Castell de Sant Ferran, sessió del dissabte al matí, treball en grup dels estudiants per resoldfre un conflicte en una cuina, Àlex Laplana (professor de la sessió de cuina) i Xavier Pastor (Director del postgrau), presentació de projectes a càrrec dels estudiants.

Dimecres 21 Juny 2017

Flyer servei de mediació nocturna"La necessitat de fer compatible la diversió i la festa nocturna amb el descans de les persones ha esdevingut una feina de mediació amb un gran futur professional" Xavier Pastor

El proper 28 de juny la UOC organitza un seminari sobre la Mediació nocturna o en zones d'oci nocturn.

Aquest seminari ofereix els coneixements necessaris per abordar i intervenir en els conflictes que es deriven de l'activitat de l'oci nocturn i en aquestes zones, fent compatible festa i descans.

Aquesta mediació ja ha estat anteriorment provada amb èxit a Catalunya, en concret durant els mesos de juny a setembre de 2016 al municipi de Castell d'Aro-Platja d'Aro-S'Agaró amb molts bons resultats, tal com afirmen els diferents operadors. Aquest estiu, Platja d'Aro torna a oferir el servei i ho amplia als conflictes d'incivisme que es produeixen en horari de tarda.

També aquest estiu el projecte de mediació nocturna s'aplicarà a Calella de Mar i Badalona durant el mateix periode de temps

Aquest curs està orientat a poder fer aquesta feina per part dels mediadors i gestors de conflictes. Tenint en compte que el turisme i l'oci nocturn és un "àmbit de treball" de molta gent del nostre país, queda clar que la mediació nocturna, ben aplicada, esdevindrà una feina de mediació amb un gran futur.

Més informació sobre el curs
 

Dilluns 8 Maig 2017

L'Institut de Ciències Polítiques i Socials presenta estudis i projectes elaborats per estudiants de Conflictologia i de Resolució de conflictes.

Curs Civisme ICPSAquest mes de maig, l'ICPS conjuntament amb l'Observatori del Civisme i la Convivència de Catalunya i dirigit pel Dr, Joan Lluís Pérez Francesch, organitza la 2a edició del curs de "Civisme i convivència en l'àmbit local".  

En aquest curs, entre d'altres temes, es presenta un estudi i un projecte desenvolupats per estudiants del Postgrau de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària i del Màster de Conflictologia de la UOC.

Respecte l'estudi es parla del conflicte entre vianants, ciclistes i automòbils a la ciutat de Girona i propostes de gestió a càrrec del Sr. Xavier Pastor (director), Sr. Chema Montorio, Sra. Cristina Ramon i Sra. Anna Satorra.

Sobre el projecte es presenta el servei pilot de mediació nocturna efectuat l'estiu passat al municipi de Platja d'Aro a càrrec del Sr. Xavier Pastor, professor de conflictologia de la UOC, i Milena Sust, exestudiant del Master de Conflictologia de la UOC i experta en gestión de conflictes.

Programa

Dilluns 10 Abril 2017

"Los padres y las madres de los jugadores y jugadoras quieren colaborar; los clubs son responsables de la grada; y los entrenadores saben lo que saben." Xavier Pastor, especialista en gestió de conflictes

El pasado 31 de marzo y 1 de abril se celebraron las XIII Jornadas de Educación Emocional. Esta vez estaban dedicadas a la emociones en la actividad física y deportiva. 

Desde la Conflictología y la Resolución de conflictos tuvimos la oportunidad de participar en la mesa redonda con el título "Emociones y violencia en las gradas" del sábado 1 de abril por la tarde, a las 18 horas, mediante la representación de Xavier Pastor (en el centro de la foto), director del posgrado de Resolución de Conflictos Públicos y Mediación Comunitària de la Universitat de Girona y profesor del programa de conflictología de la UOC, junto con el Sr. Valentí Junyent (a la derecha de la imagen), vicepresident de l’Associació Catalana de Gestors Esportius Professionals y la Dra. Susanna Soler (a ala izquierda), profesora del Departament d’Educació Física de l’INEFC.

Ponentes de la mesaEn la intervención de Xavier Pastor se comentaron las grandes posibilidades y necesidades actuales que hay para la gestión de éstos y otros tipos de conflictos deportivos, en concreto en los clubes y en los equipos, entre los entrenadores y los padres y madres de jugadores y jugadoras, y en dónde la acción educativa debe ir a la par que la competitiva.

Mediante su intervención pudimos conocer los proyectos de mediación deportiva que desde el 2013 viene aplicando a clubs de futbol, futbol sala, balonmano, waterpolo y baloncesto, y su evolución dentro de ellos. Estos proyectos se muestran muy útiles para gestionar las causas que provocan los conflictos y la violencia en el deporte base. Estos proyectos se impulsan desde el posgrado de Resolución de Conflictos de la UdG y el Master de Gestión y Solución de Conflictos (antes Master de conflictología) de la UOC, y sus estudiantes participan en ellos mediante su período de prácticas.

Pueden acceder a su intervención, clickando sobre leer más


 

Feed RSS de notícies

Amb el suport  
 
Col·labora:    

 
Ajuntament de Girona






 CNSA


 


 Consorci Acció Social de la Garrotxa