Titular notícies

Divendres 21 Juny 2024

La Càtedra de Resolució de Conflictes, Mediació i Transformació digital de la UOC i el Centre de Mediació de Catalunya organitzen una jornada per presentar els resultats d’un estudi sobre la mediació electrònica a Catalunya.*

L’acte tindrà lloc el 2 de juliol a les 16:30h a l’Auditori de la Universitat Oberta de Catalunya (C/ del Perú, 52, BCN).



Durant l’any 2020, el departament de Justícia a través del Centre de Mediació i ADR va comptabilitzar 1.944 mediacions amb mitjans electrònics a Catalunya, fet que representava el 70% de les mediacions totals d’aquest any.

L’arribada de la COVID-19 i les mesures aplicades per reduir els seu impacte entre la població, en concret per evitar el contacte presencial, van motivar el desenvolupament i aplicació de la mediació per mitjans electrònics. Els conflictes es continuaven donant, fins i tot creixien el nombre i fins i tot es donaven de nous; els jutjats estaven tancats i calien mesures per poder gestionar i donar resposta a aquestes situacions conflictives. La mediació electrònica es va convertir en una solució.

Tres anys més tard, en el 2023, recuperada la normalitat en les relacions presencials, quin és l’estat de la mediació electrònica a Catalunya? Què s’ha fet d’aquells pronòstics que deien que els mitjans electrònics potenciarien aquests tipus de processos i mecanismes? Quantes mediacions electròniques es fan actualment al nostre país? En quins àmbits? En quins conflictes? Qui les fa?

Aquestes són algunes de les preguntes que l’estudi sobre la mediació electrònica a Catalunya, elaborat des de la Càtedra de resolució de conflictes, Mediació i Transformació digital de la UOC i el Departament de Justícia,  ha tractat de donar resposta i que en aquesta jornada es presentaran els seus resultats.

Programa i inscripcions

*La Càtedra està dirigida pel conflictòleg i mediador, Xavier Pastor, director del Postgrau de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària de la Fundació Universitat de Girona.
 

Dimarts 19 Setembre 2017
Una bona entrada sempre és important, però encara més en la resolució d'un conflicte!
 
Xavier Pastor, Eduard Carrera, Lluís Pastor i Mònica Buscarons són els professors dels 2 primers mòduls del Postgrau de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària i els encarregats d'explicar-te els principis i les pautes bàsiques de la conflictologia i de com comunicar i analitzar la comunicació amb èxit.

Xavier Pastor, Eduard Carrera, Lluís Pastor i Mònica Buscarons

 

Dissabte 8 Agost 2015
El passat 3 i 4 de juliol de 2015 es va realitzar la 6a i darrera sessió presencial del postgrau a Girona i Figueres. En aquesta sessió els alumnes varen presentar a professors i a la resta de companys les seves propostes de projectes i van exposar la seva estada i el desenvolupament de les pràctiques realitzades durant el curs.

Enguany, en el marc de la darrera presencial, vam incorporar una sessió docent sobre "Cuina i gestió de conflictes" a càrrec de l'Àlex Laplana, cuiner titulat per l'escola d'hosteleria Hoffman, on els alumnes van haver de posar en pràctica els seus coneixements i competències a través d'una activitat en la que calia cuinar i gestionar un conflicte. Es tractava de comprovar que l'acció de cuinar esdevé un recurs potent per a facilitar el diàleg i poder resoldre situacions conflictives.

Àlex Laplana sessió 10 ed postgrau Alumnes activitat de cuinarAlumnes en activitat de cuinar








 

Feed RSS de notícies

Amb el suport  
 
Col·labora:    

 
Ajuntament de Girona






 CNSA


 


 Consorci Acció Social de la Garrotxa