Titular notícies
Dimecres 8 Agost 2012

Dilluns 30 Juliol 2012
El divendres 28 de juliol es va fer la presentació del projecte de Teaming "Líders Mediadors i Mediadores" a Ripoll.

Liders mediadors a RipollA les sis de la tarda, de la mà de la regidora en Seguretat i Convivència de l'Ajuntament de Ripoll, Maria Dolors Vilalta, amb la participació del Xavier Pastor i Eduard Carrera, director i coordinador, respectivament, del Postgrau de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària de la Universitat de Girona, es va presentar el projecte de Teaming "Líders Mediadors i Mediadores" i la 8a edició del postgrau.

Teaming és una iniciativa solidària que va néixer l'any 1998 i on distintes persones formen part d’equips, teamers, que per mitjà de les seves microdonacions d'1 euro mensual ajuden al desenvolupament i realització d’una causa social.

"Líders mediadors i mediadores " és un projecte que té com a finalitat facilitar l'accés a la formació en Prevenció, Gestió i Resolució de Conflictes Públics i Comunitaris que ofereix la Universitat de Girona, a partir del programa de postgrau i cursos, a persones amb menys recursos i oportunitats, proactives socialment, amb actituds positives i dialogants per tal que desenvolupin l’activitat mediadora i pacificadora en les seves comunitats amb èxit.

L’accés a aquest formació es facilita a través d’un programa de Teaming –microdonacions online-, a aquestes persones perquè apliquin els coneixements obtinguts i transformin les situacions de conflicte que viuen les seves comunitats en oportunitats pel canvi col·lectiu, de millora personal i d’integració i benestar social.

Els candidats del teaming que reuneixin suficients recursos per accedir al postgrau o bé a algun dels mòduls que s'oferiran en obert com a cursos es comprometen a fer un projecte o unes pràctiques que benefici a la seva comunitat i als seus conciutadans.

El Postgrau en Resolució de Conflictes Públics i en Mediació Comunitària (Semipresencial) de la Universitat de Girona és el primer i encara únic postgrau dedicat exclusivament al tractament de la conflictivitat públic.

Fins avui s’han efectuat 7 edicions consecutiva i ininterrompudament.

Compta amb la col·laboracions de distintes institucions públiques, organitzacions privades i entitats del tercer sector.

Més informació sobre el projecte i els candidats

Dissabte 14 Juliol 2012
Xavier PastorArticle d'Opinió publicat al Diari de Girona el 14 de juliol de 2012
XAVIER PASTOR

Especialista en gestió de conflictes i governança
Director del Postgrau de Resolució de Conflictes i Mediació Comunitària de la UdG




3 Característiques Sembla que les coses s'estan posant cada cop més difícils i que l'aparició de situacions conflictives és i serà una constant. Quan tot el que hem conegut fins ara s'esvaeix, el conflicte ha esdevingut una coordenada estable per explicar el funcionament de les societats.

Així, qualsevol projecte o servei que pretengui donar respostes als problemes i conflictes haurà de tenir principalment tres característiques bàsiques si vol assolir l'èxit: 1) ser senzill, 2) ser molt econòmic i, 3) ser innovador. Aquestes són les recomanacions del Massachusetts Tecnology Institute (MIT) -centre de recerca de referència mundial- a institucions i organitzacions, independentment de quina sigui la tecnologia a aplicar.

Malgrat que pugui sorprendre, així és com han actuat les administracions públiques locals catalanes en la posada en marxa de projectes per prevenir, gestionar i resoldre conflictes públics i aplicar la mediació comunitària, des del final dels noranta i principis del dos mil.

(...)Aquest model per projectes va voler ser substituït l'any 2006 -època de molts ingressos a l'hisenda local-, per un altre que impulsava tècnica i econòmicament la creació de serveis de mediació ciutadana bàsicament a ajuntaments de l'àrea metropolitana a través de convenis amb la Diputació de Barcelona. Aquests serveis s'afegien com una estructura més dins de l'entramat de l'administració municipal, externalitzant la seva gestió i prestació a entitats privades. La resta de projectes del país subsistien amb subvencions d'altres administracions.

Avui, sense diners, s'ha vist que aquests serveis de mediació no s'haurien posat en marxa només amb els pressupostos municipals, mentre que les pràctiques anteriors eren econòmicament sostenibles per als municipis. Què es pot fer ara?

Llegir més

 

Dissabte 14 Juliol 2012

David Brooks. El animal Social. Barcelona. Ediciones B.2012

El Animal SocialAquesta és la història de com es produeix l'èxit. Es tracta a través de la vida d'una parella: com creixen, avancen, retrocedeixen i triomfen. A partir de la gran i nova quantitat de coneixements sobre el cervell humà que s'ha obtingut. Resulta que la ment inconscient és «la major part» de la ment. És el terreny de les emociones, les intuiciones, les tendencies, els desigs, les predisposicions genétiques, dels trets de la personalitat i de les normes socials, allí on es forma el caràcter i on es prenen les decisions més importants de la vida.

Aquests descobriments científics i el pes de les emocions és molt present, per exemple, en la gestió i resolució de conflictes, en la política i en les campanyes electorals, etc.







David BrokksDavid Brooks
David Brooks és columnista i articulista del New York Times. Ha estat redactor en cap del Weekly Standard i col·laborador a Newsweek i Atlantic Monthly, i també és comentarista setmanal en PBS NewsHour. És autor del best seller "Bobos en el paraíso: ni hippies ni yuppies: un retrato de la nueva clase triunfadora" i de "On Paradise Drive: How We Live Now (And Always Have) in the Future Tense".

Més informació sobre l'autor:
Entrevista de Marc Bassat a David Brooks amb el títol "Política y Emoción" al Blog de La Vanguardia.





Diumenge 1 Juliol 2012
Aquests són els i les alumnes que ahir, 30 de juny, van realitzar la 5a i darrera sessió presencial al Castell de Sant ferran de Figueres del Postgrau Semipresencial (75% online i 25% presencial) de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària de la Universitat de Girona.

Aquests i aquestes alumnes ara tenen per endavant uns mesos per finalitzar els seus projectes de pràctiques o d'investigació i el 30 de setembre, amb la seva entrega i correcció, ja seran postgraduats.

Enguany s'estan confeccionant i desenvolupant variats i potents projectes adaptats a les circumstàncies actuals i participant com a alumnes de pràctiques en serveis i experiències a Catalunya per poder continuar prevenint, gestionant i resolent conflictes. En el Butlletí del mes de setembre us farem cinc cèntims dels objectius i els resultats obtinguts en aquest projectes i pràctiques.

Alumnes 7a edicio






































Feed RSS de notícies

Amb el suport  
 
Col·labora:    

 
Ajuntament de Girona






 CNSA


 


 Consorci Acció Social de la Garrotxa