Titular notícies
Dijous 12 Maig 2011
Conxita VilaDisseny de projectes de Resolució de Conflictes Públics i Mediació Comunitària.

Conxita Vila,
especialista en projectes comunitaris i treball en xarxa i docent del postgrau, ens explica la necessitat de dissenyar projectes per donar resposta als conflictes.






Dijous 12 Maig 2011

Divendres 22 Abril 2011
Vídeo del programa 30 minuts de Televisió de Catalunya en el que es tracten de forma comparativa els models d'educació de Finlàndia i a escoles públiques de Manhattan (Nova York) i comentats per responsables, professionals i experts del món educatiu de Catalunya.
 
El debat sobre l'educació a Catalunya és més viu que mai. Com millorar? Que estem fent malament? Ens hem de remetre com a punt de partida a l'estudi internacional de referència sobre l'educació, l'informe Pisa. En l'últim informe, Catalunya sintonitza amb la mitjana dels països de l'OCDE, però no en matèria d'abandonament i fracàs escolar, que estem molt per sota. Finlàndia, amb notes màximes sobre l'informe PISA, ha esdevingut un punt de referència educatiu a nivell mundial. Hi podem aprendre? Alguns agents i professionals de la comunitat educativa afirmen que l'educació a Catalunya està massa subjecte a les casualitats.

Avui l'educació catalana genera un 30% d'abandonament i fracàs escolar? Quin pes tenen els conflictes entre alumnes i professors, entre escola i família, en el propi alumne que no se'n surt, en aquest percentatge? Pot la gestió dels conflictes millorar el rendiment d'alumnes i escoles?

Un millor enfocament, gestió, planificació i prevenció dels problemes i conflictes de diferent índole que es donen a les aules i els centres escolars pot reduir aquest percentatge elevat d'abandonament i fracàs escolar?

Cal una formació més aprofundida i un lideratge preparat sobre la gestió i resolució positiva de problemes i conflictes a i de totes aquestes persones encarregades de l'educació dels nostres joves?


El curs de Resolució Positiva de Conflictes en l'àmbit de l'educació i l'ensenyament, de caràcter semipresencial de la Universitat de Girona (Fundació UdG) i que s'inicia el proper més de maig,  pretén donar resposta a aquests conflictes a través d'un model .
 



Dijous 7 Abril 2011
El proper 6 de maig s'organitza aquest curs com a resultat d'un conjunt de necessitats detectades i expressades en l'anàlisi i el tractament de la conflictivitat en els centres educatius i de l'ensenyament.

En el nostre entorn hi ha una preocupació creixent envers els episodis de manifestacions violentes que es produeixen sovint en els centres escolars. És per això que els agents educatius (professors, família, escola, etc.) ens expressat la necessitat de tenir i elaborar eines i recursos a mida per a poder gestionar amb qualitat aquesta realitat.

A curt termini, la capacitat de donar una resposta als conflictes pot esdevenir una oportunitat educativa per aprendre a construir un altre tipus de relacions i generar confiança entre els agents: alumnes, professors, família, direcció. A llarg termini, els conflictes poden ajudar a preparar a les futures generacions per a la vida, aprenent a fer-se valer i respectar els propis drets sense necessitat de fer servir la violència.

A través d’aquesta formació proposem unes formules, unes eines i uns recursos pràctics per tal que el professorat , amb la implicació de tots els altres agents, pugui gestionar i resoldre positivament els conflictes a les aules i/o centre educatiu, ensenyant a les futures generacions models d’actuació no violents que permetin resultats satisfactoris per a tots i totes.

Dates: 6 de maig al 18 de juny de 2011
Hores: 40
Horari: online i 2 caps de setmana presencials
Matrícula: Fundació UdG
Lloc de realització: campus online de la Universitat de Girona i instal·lacions de la Fundació UdG al Campus Universitari de Montilivi.
Preu: 395 €

Dilluns 7 Març 2011
Xavier Pastor i Òscar Olivé, Director i professor del postgrau de Resolució de Conflictes Públics de la Universitat de Girona  Article d'opinió publicat al Diari de Girona el 6 de març de 2011

Aquests darrers dies Ryanair ha comunicat la decisió de reduir la seva presència a l'aeroport de Girona, concretament amb 18 rutes. Per què? Com s'ha arribat a aquesta situació? Com es pot resoldre?

Si ho analitzem des de la lògica de la gestió d'un conflicte, concretament d'un procés negociador, en el cas que ens ocupa, la companyia aèria és qui té la posició de força, ja que té la capacitat d'influir de forma decisiva en el procés. El motiu: el monopoli que ha exercit de facto sobre el funcionament de l'aeroport li ha permès establir unes regles del joc afins als seus interessos empresarials......

Llegir l'article sencer


Feed RSS de notícies

Amb el suport  
 
Col·labora:    

 
Ajuntament de Girona






 CNSA


 


 Consorci Acció Social de la Garrotxa